Dark Mode Light Mode

ΠΥΡΑΥΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Η ΠΝΟ καταγγέλλει τις επιθέσεις στα πλοία που διασχίζουν εμπόλεμες περιοχές

Με αφορμή το πυραυλικό κτύπημα στα Στενά του Ορμούζ σε βάρος του ελληνόκτητου πλοίου “MINOAN PIONEER”, εξαιτίας του οποίου αγνοείται ένας συνάδελφος μας ναυτικός, για μια ακόμα φορά Καταγγέλλουμε έντονα τις εγκληματικές και τρομοκρατικές επιθέσεις που προκαλούνται σε βάρος εμπορικών πλοίων στις εμπόλεμες περιοχές.
Αποδείχθηκε ότι τα όποια μέτρα έχουν μέχρι σήμερα ληφθεί, δεν είναι επαρκή για την ασφαλή ναυσιπλοΐα στην περιοχή. Εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε επίθεση σε βάρος των πλοίων. Να διασφαλιστεί η ζωή, η υγεία και η σωματική ακεραιότητα των πληρωμάτων που υπηρετούν σε αυτά. Καλούμε την Ελληνική Πολιτεία, να αναλάβει άμεσα έντονες και αποτελεσματικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.
Η Διεθνής Κοινότητα πρέπει άμεσα να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις προς τον σκοπόν αυτόν. Να πάψει επιτέλους η δολοφονική και τρομοκρατική δράση σε βάρος των εργαζομένων Ναυτικών και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματά τους με πρώτο και κύριο την προστασία της ζωής τους.

Για την Π.Ν.Ο.

Capt. Εμμ. Τσικαλάκης
Γενικός Γραμματέας ΠΝΟ

Προηγούμενο Άρθρο

«Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδυνάμου»

Επόμενο Άρθρο

Φωτιά στα δικαστήρια του Πειραιά