Dark Mode Light Mode

Kpler: Κατακόρυφη πτώση της ναυτιλιακής κίνησης στο Στενό του Ορμούζ

Τι δείχνουν τα δεδομένα

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ναυτιλιακή κίνηση στα Στενά του Ορμούζ μειώθηκε κατά 28%, περιοριζόμενη στα 77 πλοία, σύμφωνα με στοιχεία της Kpler, εταιρείας ανάλυσης δεδομένων για τις εμπορευματικές και ναυτιλιακές αγορές.
Ο αριθμός των πλοίων που μετέφεραν φορτίο –σε αντίθεση με εκείνα που έπλεαν άδεια– μειώθηκε από 45 σε 33, προσέθεσε η εταιρεία.

Τα μοτίβα δρομολόγησης παρουσίασαν μεγαλύτερη συγκέντρωση γύρω από το σύστημα ναυσιπλοΐας που εφαρμόζει το Ιράν στα Στενά. Στο διάστημα από τις 4 έως τις 6 Σεπτεμβρίου, 21 από τα 28 διερχόμενα πλοία ακολούθησαν το μονομερές σύστημα δρομολόγησης του Ιράν αντί για τις καθιερωμένες ναυτιλιακές οδούς – συμπεριλαμβανομένων επτά από τις οκτώ διελεύσεις που καταγράφηκαν την τελευταία ημέρα, ανέφερε η εταιρεία.

Ο συνδυασμός της μειωμένης δραστηριότητας μεταφοράς φορτίων και της αυξανόμενης εξάρτησης από δρομολόγια υπό ιρανική διαχείριση υποδηλώνει ότι το πλήγμα στην ασφάλεια, λόγω των εντάσεων, ξεπερνά πλέον το επίπεδο της επιφυλακής των πλοίων και αρχίζει να επηρεάζει το βασικό εμπόριο στον Κόλπο, ανέφερε η Kpler.

Το επόμενο κρίσιμο ερώτημα είναι αν το μοτίβο που παρατηρήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, πρόσθεσε η εταιρεία.

από Al Jazeera

Προηγούμενο Άρθρο

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη

Επόμενο Άρθρο

Η παγκόσμια αγορά σε νέα ισορροπία ενόψει του Monaco Yacht Show