Οι επιβάτες τρέχουν να εκκενώσουν ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου τα ξημερώματα της Κυριακής, μετά από αναφορές για ιρανική επίθεση, καθώς η Τεχεράνη χτύπησε ταξιδιωτικούς κόμβους σε φιλικά προς τις ΗΠΑ κράτη του Κόλπου. Δραματικές εικόνες δείχνουν ανθρώπους να τρέχουν για να ξεφύγουν από έναν διάδρομο γεμάτο καπνό στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, όπου οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι τέσσερις υπάλληλοι τραυματίστηκαν.
Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου δεν ανέφεραν τι προκάλεσε την εκκένωση. Ωστόσο, πηγές από τον τομέα της αεροπορίας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι μια νυχτερινή ιρανική επίθεση προκάλεσε ζημιές σε έναν από τους τερματικούς σταθμούς του αεροδρομίου.
Άλλα κράτη του Κόλπου, όπως το Κατάρ και το Μπαχρέιν, δέχθηκαν επίσης επιθέσεις, διαταράσσοντας την εικόνα των βασιλείων ως πολυτελών παραδείσων σε μια ασταθή περιοχή.
Τα ΗΑΕ, το Κατάρ και το Μπαχρέιν, τα οποία φιλοξενούν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, έγιναν στόχος του Ιράν ως αντίποινα στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ που έπληξαν την Ισλαμική Δημοκρατία από το Σάββατο, σκοτώνοντας τον ανώτατο ηγέτη της, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.
Βίντεο που έχουν γεωγραφικά εντοπιστεί και επαληθευτεί από το CNN δείχνουν μια μεγάλη πυρκαγιά σε ένα πολυώροφο κτίριο κατοικιών στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν, Μανάμα.
Ένας ευρύς διάδρομος εναέριου χώρου πάνω από τη Μέση Ανατολή έκλεισε αυτό το Σαββατοκύριακο. Οι αεροπορικές εταιρείες ανέστειλαν τις πτήσεις σε ολόκληρη την περιοχή το Σάββατο, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων από και προς το Ντουμπάι και το Αμπού Ντάμπι, και οι χάρτες παρακολούθησης πτήσεων έδειξαν ότι ο εναέριος χώρος ήταν σχεδόν άδειος.
protothema.gr