ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βραβεύτηκαν οι διακριθέντες μαθητές στον διαγωνισμό ζωγραφικής «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη»

Το ξεχωριστό χρώμα που έδωσαν στη βραδιά οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της, οι μαθήτριες και οι μαθητές των γυμνασίων του Πειραιά, κυριάρχησε στην εκδήλωση για τη βράβευση των διακριθέντων στον πρωτότυπο μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) με θέμα «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΠ, παρουσία της Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκης Κεραμέως.

Το χρώμα δόθηκε από τον ενθουσιασμό των παιδιών για τις επιτυχίες των συμμαθητών τους, από το συγκινητικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το οποίο έντυσαν την εκδήλωση, κυρίως όμως από τις εκπληκτικές ζωγραφικές δημιουργίες που βραβεύτηκαν, αλλά και από το σύνολο των συμμετοχών, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών.

 

«Σήμερα τιμούμε και βραβεύουμε τους μαθητές των γυμνασίων του Πειραιά. Αυτούς ευχαριστώ και συγχαίρω πάνω απ’ όλους! Και χαίρομαι πολύ για την εντυπωσιακή παρουσία σας εδώ. Θέλω όμως να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ακόμα την Διοίκηση του ΝΑΤ για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, καθώς και τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, που την αγκάλιασαν και την υποστήριξαν, συμβάλλοντας στην επιτυχία της», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως στον χαιρετισμό της.

 

Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμα ο Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης Παναγιώτης Τσακλόγλου, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού Ζέττα Μακρή, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Στέφανος Γκίκας, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, η βουλευτής Πειραιά Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

 

Την εκδήλωση τίμησαν ακόμα με την παρουσία τους και άλλοι βουλευτές του Πειραιά, εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων, καθώς και κορυφαία στελέχη της ναυτιλιακής κοινότητας.

 

«Η επιτυχία αυτής της πρωτοβουλίας ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά για τη συμμετοχή τους, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία, που μας δείχνει το δρόμο για τη συνέχεια», δήλωσε κατά τον χαιρετισμό της η Διοικήτρια του ΝΑΤ, Γεωργία Μανιάτη.

 

Ο πρωτότυπος διαγωνισμός ζωγραφικής «Πειραιάς – ΝΑΤ – Ναυτοσύνη» διοργανώθηκε από το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και με την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων της ναυτιλίας, όπως η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 

Οι είκοσι (20) πρώτοι διακριθέντες του διαγωνισμού είναι:

 

ΘΕΣΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΣΧΟΛΕΙΟ

1η 

ΤΑΒΑΝΙΔΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ

8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

2η 

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

3η 

ΜΑΡΚΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

4η 

ΝΕΦΕΛΗ ΑΔΑΜ

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

5η 

ΧΑΡΑ ΝΤΟΥΜΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

6η 

ΤΖΑΚ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

7η 

ΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

8η 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΙΤΑΚΟΣ

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

9η 

ΜΑΡΙΛΛΙΑ ΤΣΑΠΗ

10Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

10η 

ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΝΝΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

11η 

ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΜΑΓΔΑ

ΙΩΝΙΔΕΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

12η 

ΖΑΓΑΝΙΔΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

13η 

ΠΑΛΙΝΓΚΑ ΣΟΦΙΑ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

14η 

ΛΩΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

15η 

ΤΖΩΡΤΖΑΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ

1Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ

16η 

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗ ΛΙΖΕΤΑ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΜΙΝΙΩΝ

17η 

ΑΡΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΕΓΚΑ

18η 

ΡΑΠΚΑ ΕΣΜΕΡΑΛΝΤΑ

8Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

19η 

ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

20η 

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

 

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης, που ακολούθησε, περιλάμβανε τραγούδια για τη θάλασσα και χορευτικά δρώμενα από τις μαθήτριες και τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας και του Γυμνασίου Καμινίων.

Ξεχωριστή στιγμή αποτέλεσε η έκπληξη που επιφύλασσαν το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ στον πρώην Διοικητή του Ταμείου και νυν Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, στον οποίο η σημερινή Διοικήτρια, Γεωργία Μανιάτη, απένειμε αναμνηστικό δώρο για την προσφορά του στο ΝΑΤ.