Η εταιρεία συνοδείας πλοίων Vanguard ανέφερε ότι το πλοίο χτυπήθηκε 50 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Ντουμπάι, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο μήνυμά της αναγνώρισε το πλοίο ως Star Gwyneth (IMO: 9301031), με σημαία Νήσων Μάρσαλ, ιδιοκτησίας της Star Bulk, αν και αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.
Η θέση του πλοίου, σύμφωνα με το Marine Traffic
Η Vanguard δήλωσε ότι το φορτηγό πλοίο υπέστη ζημιές στο κύτος του, αλλά ο πλοίαρχος ανέφερε ότι όλο το πλήρωμα είναι ασφαλές και δεν έχουν παρατηρηθεί περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Τεχνολογικούς κολοσσούς και Τράπεζες στοχοθετεί το Ιράν
Στο μεταξύ, λίστα με πιθανούς στόχους διακινούν οι Φρουροί της Επανάστασης που ανακοίνωσαν πως θα βάλουν στο στόχαστρο τεχνολογικούς κολοσσούς και τράπεζες, που σχετίζονται με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Εκπρόσωπος του αρχηγείου Khatam al-Anbiya, που επικαλείται το Al Jazeera, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο εχθρός μάς έλυσε τα χέρια για να στοχεύσουμε οικονομικά κέντρα και τράπεζες που ανήκουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το σιωνιστικό καθεστώς στην περιοχή». Προειδοποίησε ότι «οι άμαχοι της περιοχής δεν πρέπει να βρίσκονται σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από τράπεζες».
Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, που συνδέεται με το IRGC, δημοσίευσε μια λίστα με γραφεία και υποδομές κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών με ισραηλινούς δεσμούς, των οποίων η τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικές εφαρμογές, περιγράφοντάς τες ως «νέους στόχους του Ιράν».
«Καθώς το πεδίο εφαρμογής του περιφερειακού πολέμου επεκτείνεται σε πόλεμο υποδομών, το πεδίο εφαρμογής των νόμιμων στόχων του Ιράν διευρύνεται», διεμήνυσε.
Οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις Google, Microsoft, Palantir, IBM, Nvidia και Oracle και τα γραφεία και οι υποδομές που αναφέρονται χρησιμοποιούνται για υπηρεσίες cloud και βρίσκονται σε αρκετές ισραηλινές πόλεις, καθώς και σε ορισμένες χώρες του Κόλπου.
Πλήγμα κοντά στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
Νωρίτερα, οι αρχές του Ντουμπάι ανακοίνωσαν πως τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν μετά από πτώση δύο drones κοντά στο αεροδρόμιο, το πρωί της Τετάρτης 11/03. Για το πλήγμα δεν υπάρχουν ακόμα περισσότερες πληροφορίες λόγω του ιδιότυπου εμπάργκο που επιβάλλει σε εικόνες και βίντεο από τις επιδρομές το Ντουμπάι.
Σήμερα ο Λίβανος ζήτησε εκεχειρία και διαπραγμάτευση με το Τέλ Αβίβ, προτείνοντας μάλιστα οι συζητήσεις να γίνουν στην Κύπρο. Το Ισραήλ από την πλευρά του δέχεται διαπραγματεύσεις με τον Λίβανο αλλά χωρίς εκεχειρία.