Dark Mode Light Mode

Contships: Απέκτησε 5 νέα feeder containerships

Εξασφάλισε έσοδα 62 εκατ. δολάρια

Το deal αφορά δύο πλοία 2.000 TEUs και τρία 1.300 TEUs, με την τιμή αγοράς να μην έχει γίνει γνωστή

Στην απόκτηση πέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τύπου feeder, προχωρά η Contships Logistics Corp. του Νικόλα Δ. Πατέρα, υλοποιώντας το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της εταιρείας.

Όπως ανακοίνωσε η Contships -η μεγαλύτερη ιδιωτική ναυτιλιακή εταιρεία με στόλο feeder containerships (900-2.000 TEUs)- το deal αφορά δύο πλοία 2.000 TEUs και τρία 1.300 TEUs, με την τιμή αγοράς να μην έχει γίνει γνωστή. Τα feeder containerships αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου 2025, με την Contships να επισημαίνει ότι θα χρηματοδοτήσει την αγορά των πλοίων με μετρητά.

Παράλληλα, οι νέες εξαγορές θα εξυπηρετήσουν τα υπάρχοντα συμβόλαια χρονοναύλωσης με κορυφαίες εταιρείες του κλάδου, αυξάνοντας το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των ναυλώσεων της Contships κατά περίπου 43 εκατ. δολάρια, κατά τη διάρκεια της σταθερής περιόδου ναύλωσης.

Επέκταση ναυλώσεων
Επιπλέον, η ναυτιλιακή εταιρεία έχει συμφωνήσει για την επέκταση υφιστάμενων ναυλώσεων με MSC για το «Contship Joy» και το «Contship Ten» για ελάχιστη διάρκεια 24 μήνες και μέγιστη 26 μήνες για το πρώτο, και ελάχιστη 21 μήνες έως 22 μήνες μέγιστη για το δεύτερο. Το μεικτό ημερήσιο ναύλο για το πρώτο πλοίο θα είναι 12.000 δολάρια και για το δεύτερο 14.000 δολάρια.

Η Contship ναύλωσε επίσης το «Contship Uno» στην CMA CGM για ελάχιστη διάρκεια 3 έως μέγιστη 6 μήνες με μεικτό ημερήσιο ναύλο 13.500 δολάρια.

Συνολικά, σύμφωνα με την ναυτιλιακή, εάν προστεθούν οι νέες εξαγορές και οι επεκτάσεις των ναυλώσεων που συμφωνήθηκαν, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των ναυλώσεων της Contships φτάνει περίπου τα 62 εκατ. δολάρια και η κάλυψη του στόλου της εταιρείας αγγίζει το 78% για το 2025.

Σχολιάζοντας τις εξαγορές πλοίων και τις νέες συμφωνίες ναύλωσης, ο Νικόλας Πατέρας, πρόεδρος και CEO της Contships τόνισε: «Η απόκτηση των πέντε feeder containerships αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην εν εξελίξει στρατηγική ανανέωσης του στόλου μας και, μαζί με τις τρεις νέες ναυλώσεις, ενισχύει ουσιαστικά την προοπτική των κερδών μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι, αυτές οι εξελίξεις υποστηρίζουν τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξή μας και ενισχύουν τη θέση μας ως κορυφαίου παρόχου πλοίων feeder containerships».

πηγή:naftemporiki.gr

Προηγούμενο Άρθρο

Πέτρος Παναγιωτίδης: Ετοιμάζει και 3η εταιρεία για εισαγωγή στη Wall Street

Επόμενο Άρθρο

Επιτυχής η Γενική Συνέλευση του ΕΣΠ