Το μήνυμα της σημασίας των ωκεανών για την παγκόσμια οικονομία, το εμπόριο και την ευημερία των κοινωνιών ανέδειξε η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, που τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου.
Σε σχετική ανάρτησή της, η ΕΕΕ, πρόεδρος της οποίας είναι Μελίνα Τραυλού, υπογραμμίζει ότι οι ωκεανοί αποτελούν ζωτικό στοιχείο για τον πλανήτη και την καθημερινότητα των πολιτικών του κόσμου, ενώ επισημαίνει τον καθοριστικό ρόλο της ναυτιλίας στη διασύνδεση κρατών, λαών και οικονομιών. Όπως αναφέρεται, μέσω των θαλάσσιων μεταφορών διακινούνται αδιάκοπα τα αγαθά που στηρίζουν την παγκόσμια διαβίωση και ευημερία.
Η Ένωση τονίζει ακόμη ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία συμβάλλει ενεργά στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος , πρωτοστατώντας στις προσπάθειες για μια ρεαλιστική και βιώσιμη πράσινη μετάβαση, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική ευθύνη με τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της διεθνούς ναυτιλίας.