Περίπου 20 πλοία που περίμεναν να περάσουν στον Περσικό Κόλπο γυρίζουν πίσω προς το Ομάν, μετά την ανακοίνωση των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων ότι η δίοδος κλείνει ξανά λόγω του αμερικανικού αποκλεισμού.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, τα πλοία είχαν συγκεντρωθεί στον βόρειο διάδρομο Λάρακ και είχαν συμφωνήσει να καταβάλουν τέλη έως και 2 εκατ. δολάρια στους Φρουρούς της Επανάστασης για τη διέλευση.
Ωστόσο, μηνύματα μέσω ασυρμάτου από τις ιρανικές δυνάμεις ότι τα Στενά είναι κλειστά οδήγησαν τους πλοιοκτήτες σε άμεση αναδίπλωση.
Από την έναρξη του πολέμου, μόνο ιρανικά ελεγχόμενα πλοία έχουν καταφέρει να περάσουν από τον κύριο δίαυλο, όταν πριν τη σύγκρουση η κίνηση έφθανε τα 130 πλοία ημερησίως.