ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Το ναυπηγείο Wuhu θα κατασκευάσει πλήρως ηλετρικά containerships

Η κινεζική ναυπηγική εταιρεία Wuhu Shipyard υπέγραψε συμφωνία με την Zhejiang Zhonghuaizhou Shipping Technology για την κατασκευή ενός ζευγαριού

καθαρά ηλεκτρικών πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ποταμού-θαλάσσης (river-sea pure electric containerships).

Σύμφωνα με το ναυπηγείο και τη θυγατρική του Tri Water New Energy Technology, τα μεταφορικής ικανότητας 400 teu containerships θα είναι τα πρώτα πλοία αυτού του είδους στην Κίνα.

Αφού κατασκευαστούν και παραδοθούν τα πλοία, αυτά θα ακολουθούν τη διαδρομή από το λιμάνι Yangshan Deepwater προς το λιμάνι Taicang – μια διαδρομή που κατηφορίζει τον ποταμό Yangtze στην Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας και στη συνέχεια στον ποταμό Quiantang.

Τέλος, να σημειωθεί οτι η συμφωνία που κέρδισε η Wuhu έρχεται αμέσως μετά την παραγγελία της Ningbo Ocean Shipping για δύο feeder containerships με μπαταρία στο Jiangxi Jiangxin Shipbuilding. Ειδικότερα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη θυγατρική του Ningbo-Zhoushan Port Group έκανε κράτηση πλοίων, μεταφορικής ικανότητας 740 teu στα τέλη Μαΐου του τρέχοντος έτους. Τα πλοία θα λειτουργούν κατά μήκος της κινεζικής ακτής μόλις παραδοθούν το 2026.

maritimes.gr