ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Έτσι θα είναι τα νέα πλοία του ομίλου Grimaldi; Featured

Ο όμιλος Grimaldi έδειξε επιτέλους περισσότερα από την επερχόμενη νέα γενιά ropax για τη Med.

Αυτή η νέα γενιά πλοίων θα λειτουργεί τόσο από Grimaldi όσο και Μινωικά και θα κατασκευαστούν έως 6 νέα πλοία αυτού του τύπου.
Το σχέδιο ιδέας που παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια της έκθεσης SMM είναι ως συνήθως με τον όμιλο Grimaldi κατασκευασμένο από το δανικό γραφείο σχεδιασμού πλοίων Knud E. Χάνσεν.
Ήταν ήδη πίσω από την ιδέα της Finnlines Supercruise Class.
 
Αυτά τα μεσογειακά Ropax είναι πολύ πιο προσανατολισμένα στους επιβάτες και η μοναδική τους ιδέα τόξου τα κάνει όρθια μακριά από τον υπόλοιπο στόλο των πορθμείων.
 
Ας δούμε όμως αν αυτό το συγκεκριμένο σχεδιαστικό χαρακτηριστικό θα αναπαραχθεί παρόμοια στο τελικό σχέδιο. Ο Γκριμάλντι είναι εξοικειωμένος με τόσο εντυπωσιακό concept (για παράδειγμα η ιδέα της κλάσης Superstar Αλλά τελικά είδαμε το τελικό σχέδιο της τάξης Superstar είναι πιο συμβατικό.
 
Παλιότερα, ο όμιλος Grimaldi ανέπτυξε επίσης ένα σχήμα ropax μήκους 193 μέτρων για το Med (2008) το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης αυτή την θεαματική ιδέα τόξου/γέφυρας.
 
Η νέα τάξη για τη Med πιθανότατα θα παραγγείλει εντός του τρέχοντος έτους στην Ασία με το κινεζικό ναυπηγείο να είναι οι πιο πιθανές υποψήφιοι... αλλά ποιος ξέρει ίσως η Hyundai Mipo θέλει να επαναχρησιμοποιήσει κουλοχέρηδες του έργου I-Rex της Νέας Ζηλανδίας;
 
Χειριστής : Grimaldi Group (Grimaldi & Minoan)
Σχεδιασμός : Knud E Hansen (concept)
Ναυπηγείο: διαγωνισμός σε εξέλιξη
Που : Med (Δυτική; Ελλάδα - Κρήτη)
πότε : Κάπου στο 2027