Dark Mode Light Mode

Κατατέθηκε το ν/σ για τη Νέα Εποπτική Μονάδα Ασφάλειας Λιμένων και Πλοίων

Το ν/σ προβλέπει τη μετονομασία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων σε «Εποπτική Μονάδα Ασφάλειας Λιμένων και Πλοίων» (Ε.Μ.Α.Λ.Π.), που θα λειτουργεί ως αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και απευθείας υπαγωγή στον Υπουργό

Στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κατατέθηκε το νέο νομοσχέδιο για την ασφάλεια των λιμένων και των πλοίων που αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα.
Ο Υπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό είπε ότι ν/σ αφορά τον βραχίονα του κράτους, του ελέγχου ασφαλείας – προληπτικού και κατασταλτικού – στα λιμάνια, σε ό,τι έχει να κάνει με τη νομοθεσία. Πρόσθεσε ότι ο έλεγχος της τήρησης του νόμου στα λιμάνια είναι πάρα πολύ σημαντικός για την ακτοπλοΐα, την κρουαζιέρα και την ποντοπόρο ναυτιλία.

Το ν/σ προβλέπει τη μετονομασία της Δημόσιας Αρχής Λιμένων σε «Εποπτική Μονάδα Ασφάλειας Λιμένων και Πλοίων» (Ε.Μ.Α.Λ.Π.), που θα λειτουργεί ως αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου, με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και απευθείας υπαγωγή στον Υπουργό.Όργανα διοίκησης θα είναι το Συμβούλιο Διοίκησης και ο Διοικητής, με τετραετή θητεία.

 

Προηγούμενο Άρθρο

Ρεκόρ ψήφων για την Ελλάδα στο Συμβούλιο του IMO

Επόμενο Άρθρο

Ολοκλήρωση Άσκησης Ετοιμότητας για την αντιμετώπιση περιστατικών ρύπανσης στο Λιμάνι του Πειραιά