Dark Mode Light Mode

Exmar: Συμφώνησε στην κατασκευή τουλάχιστον 4+4 Suezmax tankers

Η βελγική Exmar επεκτείνεται στον τομέα του αργού πετρελαίου με μια κίνηση προς τα Suezmax tankers.

 

Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή εταιρεία με έδρα την Αμβέρσα παράγγειλε τουλάχιστον τέσσερα νεότευκτα πλοία, εξοπλισμένα με scrubbers, από το νοτιοκορεάτικο ναυπηγείο Daehan, με προγραμματισμένες παραδόσεις από το τρίτο τρίμηνο του 2027.

Η σύμβαση, με άγνωστη αξία, που υπογράφηκε στο ναυπηγείο Mokpo της Daehan, περιλαμβάνει επίσης δικαιώματα προαίρεσης για τέσσερις ακόμη μονάδες. Κάθε πλοίο, χωρητικότητας 157.200 dwt, είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου.

Η Exmar, γνωστή για τον στόλο της που αποτελείται από περισσότερα από 40 LPG carriers και floating gas terminals, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή καθοδηγείται από «ισχυρές προοπτικές για την αγορά Suezmax». Τέλος, να σημειωθεί ότι ενώ η εταιρεία δραστηριοποιείται εδώ και καιρό στη μεταφορά φυσικού αερίου και στις υπεράκτιες υποδομές, δεν είχε προηγουμένως παρουσία στον χώρο των crude tankers.

Προηγούμενο Άρθρο

IMO: Ιστορικό ορόσημο για την προστασία των ωκεανών

Επόμενο Άρθρο

Κικίλιας: Η Ελλάδα είναι χώρα με σύνορα – Η μετανάστευση πρέπει να γίνεται με νόμιμο τρόπο