Συνάντηση με τη Δήμαρχο Ραφήνας – Πικερμίου, Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας, Θεοφάνη Ματσόπουλο, τη στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και τον Κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας πραγματοποίησε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αποσυμφόρηση του λιμανιού και του αστικού ιστού της Ραφήνας, μέσα από ρυθμίσεις που θα λαμβάνουν υπόψη τη χωρητικότητα του λιμένα και τη ρυμοτομία της πόλης, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και η καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η κατανομή αναχωρήσεων και αφίξεων, με γνώμονα τη χωρητικότητα του λιμανιού και τις απαιτήσεις ασφαλούς παραμονής των πλοίων.
Εξετάστηκαν επίσης ο αριθμός των πλοίων που θα μπορούν να διανυκτερεύουν στο λιμάνι, καθώς και η δυνατότητα αναδιάρθρωσης των δρομολογίων με τη διαμόρφωση συγκεκριμένων χρονικών ζωνών, ώστε να αποφεύγεται η ταυτόχρονη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού πλοίων, επιβατών και οχημάτων.