Dark Mode Light Mode

Εκκένωση 11.000 ναυτικών από τον Κόλπο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός του ΟΗΕ ξεκινά μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης σε συνεργασία με Ιράν, Ομάν, ΗΠΑ και τις ναυτιλιακές εταιρείες.

Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (IMO) του ΟΗΕ δήλωσε την Τρίτη ότι θα ξεκινήσει την εκκένωση περισσότερων από 11.000 ναυτικών που έχουν εγκλωβιστεί στον Κόλπο λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή.
«Αυτή η μεγάλης κλίμακας επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σε στενή συνεργασία με το Ιράν, το Ομάν, όλα τα υπόλοιπα παράκτια κράτη της περιοχής, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη ναυτιλιακή βιομηχανία», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας του IMO, Αρσένιο Ντομίνγκεζ.

«Έχουμε εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας και έχουμε επαληθεύσει διεξοδικά τις συνθήκες για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, ώστε να υποστηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

 

Προηγούμενο Άρθρο

"Υπερήφανοι για τους ναυτικούς μας"

Επόμενο Άρθρο

Συνάντηση Δημάρχου Πειραιά με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Μολδαβίας