ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

"Τι θα γινόταν στον πλανήτη αν σταματούσαν τα πλοία" Featured

Ένα εντυπωσιακό βίντεο με τις επιπτώσεις αν τα πλοία που μεταφέρουν το 80% των προϊόντων παγκοσμίως, σταματούσαν τις μηχανές τους!

Στα εγκαίνια των Ποσειδωνίων, οι  εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισκέφθηκαν το περίπτερο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, όπου τους υποδέχθηκαν το Προεδρείο και παρακολούθησαν βίντεο που οπτικοποιεί ειδική έρευνα με τίτλο «Shipping moves the world» για τη δυναμική και τον αντίκτυπο της ναυτιλίας στην καθημερινότητα των πολιτών του κόσμου.

Η έρευνα αυτή είναι αποτέλεσμα της συντονισμένης συνεργασίας τριών διεθνών οργανισμών και πιο συγκεκριμένα του World Maritime University, με την εποπτεία του καθηγητή Γεώργιου Θεοχαρίδη, Καθηγητή Ναυτικού Δικαίου και Ναυτιλιακής Πολιτικής, του United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD), με τη συμβολή του Dr. Jan Hoffmann, Head Trade and Logistics Branch, καθώς και της World Bank με τον Maximilian Weidenhammer, Consultant in Decarbonising Maritime Transport και την Simona Sulikova, Consultant in Decarbonising Maritime Transport.