ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Νέοι κανονισμοί για ρυμουλκήσεις στη Διώρυγα του Σουέζ

Η Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) εξέδωσε νέους περιορισμούς και χρεώσεις για την πρόσδεση σκαφών και τις υπηρεσίες ρυμούλκησης κατά τη διέλευση των πλοίων από τη διώρυγα

Σύμφωνα με τα στοιχεία μόνο το 30% των πλοίων της νηοπομπής θα έχουν την υπηρεσία πρόσδεσης επί του σκάφους. Η SCA θα επιλέξει ποια πλοία θα λάβουν υπηρεσία επί του σκάφους με βάση την περιοχή που πνέουν άνεμοι, την ολική χωρητικότητα (GT), το βύθισμα, τις αποστάσεις μεταξύ πλοίων που δεν υπερβαίνουν τα δύο πλοία και άλλα κριτήρια που καθορίζονται από την SCA.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα επιλεγμένα σκάφη αρνηθεί ή δεν είναι σε θέση να λάβει την υπηρεσία πρόσδεσης στο κατάστρωμά του, θα επιβληθεί συμπληρωματικό τέλος 5.000 $ αντί της παροχής ρυμουλκού, όπως αναφέρεται στο άρθρο 20 στη σελίδα 36 των κανόνων ναυσιπλοΐας SC.

Το νέο τιμολόγιο για την παροχή υπηρεσιών ελλιμενισμού και φωτισμού στο νέο σύστημα θα έχει ως εξής:

  • Κάθε πλοίο, είτε επί του σκάφους είτε στην ξηρά, θα πληρώσει ένα καθορισμένο ποσό 3.500 δολαρίων για υπηρεσίες πρόσδεσης και φωτισμού στο πλαίσιο του νέου συστήματος, με ετήσια οικονομική ανασκόπηση σε περίπτωση που απαιτούνται προσαρμογές (ως ειδική συμφωνία για τα πλοία).
  • Εάν το πλοίο ζητήσει υπηρεσία φωτισμού ή ο προβολέας δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες πλοήγησης SC (προβολέας + ηλεκτρολόγος), επιπλέον 1.000 $ θα προστεθούν στο προηγούμενο τιμολόγιο για υπηρεσίες φωτισμού, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 4.500 $, το οποίο περιλαμβάνει υπηρεσίες πρόσδεσης και φωτισμού.
  • Εάν οι ηλεκτρικές συνδέσεις του πλοίου δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες πλοήγησης SC, το πλοίο θα υπόκειται σε πρόσθετα τέλη ύψους 5,000 $ ξεκινώντας από τη δεύτερη διέλευση, όπως ορίζεται στην έκδοση Δεκεμβρίου 2020 των κανόνων πλοήγησης SC.

theseanation.gr