ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Η Aγγελική Φράγκου έγινε η μεγαλύτερη μέτοχος στην Navios Partners

Σε αγορές των περισσότερων μετοχών της εισηγμένης στο NYSE Navios Maritime Partners προχώρησε η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Αγγελική Φράγκου, αυξάνοντας το ποσοστό συμμετοχής της σε αυτήν σε περίπου 16.7%.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Εταιρεία σημειώνει ανοδικό ράλι και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2015. Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση (7 Μαρτίου), αυτή έκλεισε στα 40.89 δολάρια καταγράφοντας κέρδη κατά 12.4%. Ενώ, από τις αρχές του έτους η μετοχή σημειώνει άνοδο άνω του 45%.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η κ. Φράγκου στις 4 του μηνός κατείχε, 5.039,090 κοινές μετοχές της Navios Maritime Partners, ποσοστό περίπου 16.7%, από 15.6% που κατείχε στην αντίστοιχη ανακοίνωση στις 14 Φεβρουαρίου 2023. Επισημαίνεται ότι, σε αυτές περιλαμβάνονται 3.183,199 κοινές μετοχές που κατέχει άμεσα μέσω της εταιρείας της N Shipmanagement Acquisition Corp., αλλά  και 1.489,115 μετοχές που κατέχει μέσω τριών άλλων εταιρειών, εξίσου συμφερόντων της.

Μάλιστα χρηματιστηριακά έγγραφα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η κ. Φράγκου σκοπεύει, κατά καιρούς, να αγοράζει, μέσω ενός ή περισσότερων επενδυτικών οχημάτων της, κοινές μετοχές, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών μέσω της αγοράς, πακέτων μετοχών ή άλλου είδους».

Να σημειωθεί ότι, οι αγορές θα χρηματοδοτούνταν με μετρητά μέσω των διαφόρων επενδυτικών της οχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της SEC, η πλοιοκτήτρια απέκτησε από τις 15 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου περίπου 290.000 κοινές μετοχές, σε διάφορες τιμές, από 30.93 δολάρια έως 34.86 δολάρια ανά μετοχή.

Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο μήνα η Fearnley Securities έδωσε σύσταση «αγορά» και τιμή στόχο στα 50 δολάρια για την μετοχή της Navios Partners. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας είχαν υπογραμίσει τότε ότι η ναυτιλιακή εταιρεία της κ Φράγκου, είναι πιθανό να εστιάσει την τρέχουσα χρονιά στις επαναγορές μετοχών, καθώς η ταμειακή της θέση παρουσιάζει βελτίωση. Επίσης, οι διαθέσιμες ταμειακές ροές θα αυξηθούν κατά το δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι τα μετρητά της Εταιρείας, θα ξεπεράσουν τα 350 εκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η Εταιρεία διαθέτει 151 πλοία και πραγματοποιεί κινήσεις για τον εκσυγχρονισμό του στόλου της.