ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πειραιάς: Ένας προορισμός με προοπτικές!

Το μήνυμα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για την παγκόσμια τουρισμού

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού που γιορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, επισημαίνει τη στρατηγική σημασία του τουρισμού για την οικονομική ευημερία της πόλης μας και της χώρας ολόκληρης.

Στην παγκόσμια ημέρα τουρισμού στρέφουμε το βλέμμα μας στον Πειραιά, μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται και συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την πλούσια ιστορία με τη σύγχρονη ζωή, τη θάλασσα με την πόλη και την παράδοση με την καινοτομία και που προσφέρει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.

Αναγνωρίζοντας ότι ο τουρισμός αποτελεί κινητήριο μοχλό της οικονομίας μας και μια πραγματική δύναμη ευημερίας για την πόλη μας, θα πρέπει να εστιάσουμε στις στρατηγικές εκείνες που θα μας αποφέρουν τα σημαντικά οφέλη που περιμένουμε ως επιχειρηματικός κόσμος, αλλά και ως τοπική κοινωνία.

Το εμπόριο μπορεί να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην ισχυροποίηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος , όχι μόνο λόγω της στενής διασύνδεσής του με τον τουρισμό, αλλά και στην ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής και άλλων,  καθώς και στην ανάδειξη της τοπικής αγοράς ως πόλο έλξης των επισκεπτών.

Για να αξιοποιήσουμε πλήρως το τεράστιο τουριστικό δυναμικό του Πειραιά, καλούμε την Πολιτεία να αναλάβει πρωτοβουλίες και να διαμορφώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή του. Ζητούμε συγκεκριμένες ενέργειες που θα εξασφαλίσουν ομαλές λειτουργίες και θα δημιουργήσουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για επενδύσεις.

Επενδύοντας στην τουριστική εκπαίδευση και κατάρτιση, στηρίζοντας τις επιχειρήσεις και αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υποδομές, μπορούμε να καταστήσουμε τον Πειραιά έναν από τους πιο ανταγωνιστικούς και ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.