ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΟΛΠ: Υποστήριξη ίδρυσης Στέγης για ΑΜΕΑ

Η πρώτη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης του ΠΕΚ/ΑμεΑ

Το ΠΕΚ/ΑμεΑ ιδρύει την 1η του Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για 4 ενήλικες με νοητική αναπηρία!

Την ευγνωμοσύνη του εκφράζει στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς το ΠΕΚ/ΑμεΑ για την προσφορά του στη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη. 

Συγκεκριμένα επισημαίνει πως "Έπειτα από δωρεά δύο διαμερισμάτων από ιδιώτη, έχουμε δρομολογήσει τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα έως τώρα, για να κάνουμε πραγματικότητα όχι μόνο ένα όνειρο αλλά και μια πραγματική ανάγκη των ενηλίκων με νοητική αναπηρία: τη διαβίωση σε ένα περιβάλλον που θα τους παρέχει τη δυνατότητα αυτονομίας και αυτοεξυπηρέτησης, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, όταν η οικογένεια δεν υπάρχει ή δεν μπορεί να συνεχίσει να τους παρέχει τη δια βίου προστασία που χρειάζονται.
Η Στέγη «ΙΩΑΝΝΑ» αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές του 2025 στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Στο πλαίσιο των ενεργειών μας για την αναζήτηση των κατάλληλων συνεργατών, που θα υποστηρίξουν ουσιαστικά το νέο μας εγχείρημα και θα δημιουργήσουμε ΜΑΖΙ ένα καλύτερο αύριο για τους ενήλικες με νοητική αναπηρία, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμα μας, με την κάλυψη μερικής επίπλωσης της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ).
Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την προσφορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του προς τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και τις όποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουμε.
Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι για την μακροχρόνια στήριξη της ΟΛΠ Α.Ε. στα εγχειρήματα του ΠΕΚ/ΑμεΑ τα τελευταία χρόνια. Αυτή η δωρεά είναι περισσότερο από ένα απλό οικονομικό βοήθημα. Είναι η αναγνώριση της αξίας της αλληλεγγύης και της συνεισφοράς των επιχειρήσεων στην κοινότητα. Με αυτό το πνεύμα, συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους.
Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να συνεργαζόμαστε μαζί σας για το κοινό καλό".