ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πύργος Πειραιά: Στις 16 Μαΐου ανοίγει το μεγαλύτερο Zara στον κόσμο

Ποιες άλλες επιχειρήσεις - κολοσσοί μετακομίζουν εκεί

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τα πολυαναμενόμενα επίσημα εγκαίνια της έναρξης λειτουργίας του εμβληματικού Πύργου του Πειραιά, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση του Διευθύνοντα συμβούλου της Dimand, Δημήτρη Ανδριόπουλου, πολύ σύντομα και συγκεκριμένα εντός του ερχόμενου Ιουνίου θα έχουν πάρει τη θέση τους όλοι οι νέοι μισθωτές του κτιρίου.

Στις 16 Μαΐου μάλιστα, ίσως το πιο ηχηρό όνομα, αυτό των καταστημάτων Zara και Zara Home, παίρνει θέση στον Πύργο. Πρόκειται μάλιστα για το μεγαλύτερο κατάστημα Zara στον κόσμο, με συνολική έκταση 6.000 τ.μ.. Να τονίσουμε ότι στο κτίριο δεν θα στεγαστεί κάποιο άλλο brand του ομίλου, καθώς σύμφωνα με τη στρατηγική του, σε τέτοιου είδους κτιριακές εγκαταστάσεις δεν πρέπει να συνυπάρχουν περισσότερα από δυο τέτοια brands. Όπως μάλιστα πληροφορείται το NouPou, ο όμιλος Inditex έχει μισθώσει το ισόγειο, τον ημιώροφο, τον 1ο αλλά και τον 2ο όροφο.

Να σημειωθεί ότι η εταιρία παροχής συμβουλευτικών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, Dialectica, εδρεύει πλέον στο ισόγειο του Πύργου, ενώ πρόκειται να μισθώσει τους έξι εκ των 22 ορόφων του κτιρίου, συνολικής μικτής επιφάνειας περίπου 6.210 τ.μ.. Πρόκειται για την ταχύτατα αναπτυσσόμενη μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startup εταιρίες της Ευρώπης, καθώς έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στην αντίστοιχη λίστα των Financial Times. Μία θέση την οποία έχει μάλιστα διατηρήσει για τέσσερα χρόνια. Η Dialectica ήταν μάλιστα ο πρώτος ένοικος που ανακοινώθηκε για τον ανακατασκευασμένο Πύργο του Πειραιά, ενώ αποτέλεσε τον ancor tenant της επένδυσης, φέρνοντας κι άλλες σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων στο κτίριο. Για να εξηγήσουμε, στην ορολογία του εμπορίου, ως «anchor tenant» ορίζεται μια εμπορική επιχείρηση η οποία μπαίνει πρώτη ως μισθωτής σε ένα κτίριο και προσελκύει στον χώρο κι άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν και αυτές μια θέση στον συγκεκριμένο εμπορικό χώρο.

Να αναφέρουμε ότι ήδη από τον Ιανουάριο, το κτίριο στεγάζει επίσης την JD Sports, την οποία στην Ελλάδα διαχειρίζεται η θυγατρική της, Cosmos Sports, και αφορά καταστήματα αθλητικής ένδυσης και υπόδησης.

Υπενθυμίζεται ότι θέση στον Πύργο Πειραιά έχουν κλείσει επίσης VGroup του Βύρωνα Βασιλειάδη, η οποία έχει μισθώσει το σύνολο του 22ου ορόφου, η Athlesis που θα δημιουργήσει γυμναστήριο, καθώς και ο όμιλος Nice n’ Easy, o οποίος έχει μισθώσει ένα μεγάλο μέρος του 3ου ορόφου για τη δημιουργία χώρων εστίασης και FnB υποδομών.