ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ένα κράτος παρατηρητής! Κυβερνήστε επιτέλους…!

Μέσα σε λίγες ώρες χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου, χάθηκαν άδικα 4 άνθρωποι. 4 γυναίκες. Οι 3 από τροχαία και η μία από δολοφονική επίθεση.

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη

 

Μέσα σε λίγες ώρες χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου, χάθηκαν άδικα 4 άνθρωποι. 4 γυναίκες. Οι 3 από τροχαία και η μία από δολοφονική επίθεση.

Σε επαρχιακό δρόμο της Βέροιας, εκεί που όλοι οι τοπικοί αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι όσοι οδηγούν θεωρούν ότι βρίσκονται πίσω από μονοθέσιο σε κάποια πίστα της φόρμουλα, ένας οδηγός έχασε τον έλεγχο, ζαλίστηκε ισχυρίστηκε και θέρισε δύο γυναίκες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου. 67 και 21 ετών νεκρές οι δύο γυναίκες.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της Αθήνας, στην Καλλιθέα, οδηγός μηχανής παρέσυρε μια ηλικιωμένη που περνούσε το δρόμο. Άλλη μία γυναίκα νεκρή και δύο άλλες τραυματίες.

Το βράδυ, μια κοπέλα πήγε στο αστυνομικό τμήμα  Αγίων Αναργύρων να καταγγείλει τον σύντροφό της γιατί φοβόταν και μόλις έφυγε από το τμήμα, εκείνος τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, λίγα μέτρα από το ΑΤ.

Ρε, τι γίνεται;;;

Αλήθεια, τι γίνεται σ αυτό τον τόπο, που κάθε φορά τον βρίζουμε άδικα χαρακτηρίζοντάς το κράτος ως οίκο ανοχής;

Άδικα, γιατί ο οίκος ανοχής δουλεύει μια χαρά και έχει πρόγραμμα και σύστημα

Το κράτος;;;

Που στην ευχή είναι το κράτος;;

Δεν γίνεται κάθε μέρα να χάνονται άδικα άνθρωποι. Να απειλείται η ζωή τους και να μην κουνιέται κανείς.

Δεν γίνεται το μόνο ενδιαφέρον σ αυτή τη χώρα να είναι τα προβλήματα των πολιτικών! Αν έβρισε η Ακρίτα τη Μαρέβα, αν ο Κασσελάκης είναι έτοιμος να κυβερνήσει, αν αν αν!

Έλεος πια.

Το κράτος ξεχαρβαλώθηκε. Που είναι το κράτος όταν μια γυναίκα πήγε σε αστυνομικό τμήμα να καταγγείλει έναν τύπο που την απειλούσε και την άφησε απροστάτευτη;

Αλήθεια τώρα;

Ήρθε μια γυναίκα να σας πει είναι τώρα έξω από το σπίτι μου ένας που με απειλεί και την αφήσατε να φύγει χωρίς να πάει ένα όργανο μαζί της να ελέγξει την καταγγελία;

Και τελικά την σκότωσε;

Τι σκατά μαθαίνετε τους αστυνομικούς στις σχολές σας; Πώς να κουβαλάνε τα ψώνια των πολιτικών που φυλάνε;

Όσον αφορά στα τροχαία.

Ως πότε θα χάνονται άνθρωποι στο δρόμο;

Ως πότε θα αφήνετε ατιμώρητο αυτό το έγκλημα της χρήσης κινητού στο ΙΧ; Πάρτε το δίπλωμα για πάντα.

Έλεος.

Δεν πάει άλλο σ αυτή τη χώρα.

Είμαι τσαντισμένος. Είμαι θυμωμένος. Πρέπει επιτέλους οι πολιτικοί να ασχοληθούν περισσότερο με αυτό για το οποίο εκλέγονται πείθοντας προεκλογικά τον κόσμο.

Ότι θ ασχοληθούν μαζί του ουσιαστικά. Κι όχι με την εικόνα τους.

Κυβερνήστε επιτέλους κανονικά. Η αποτελεσματικότητα του κράτους δεν είναι μόνο στα pass και στην καθημερινή ανακάλυψη τρόπων είσπραξης της περιουσίας του κόσμου.

Κυβερνήστε.

Ο κόσμος άλλαξε. Και μυαλά και τακτική!