ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός AKTOR 71-65

Αλύγιστος για το πλεονέκτημα έδρας

Το έκτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν έκοψε το βράδυ της Πέμπτης (14/3) την ανάσα. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γέμισε ασφυκτικά, ο Ολυμπιακός νίκησε με 71-65 τον Παναθηναϊκό, τον έπιασε στην κατάταξη και θα υπερτερεί σε πιθανή διπλή ισοβαθμία, καθώς τον είχε λυγίσει και στο ματς του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ. Οι Πειραιώτες μπήκαν έτσι σε τροχιά τετράδας, στην οποία θα βρίσκονται σίγουρα αν κάνουν το 5/5 μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague.

Στο 18-11 ανέβηκαν οι ερυθρόλευκοι (11-4 εντός και 7-7 εκτός έδρας), που έφτασαν τις έξι σερί νίκες και πηγαίνουν για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Κάτι που θα συνιστά μικρό μπασκετικό θαύμα, μετά από τους πρώτους μήνες στους οποίους ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι θα παλέψει για το καλύτερο πλασάρισμα στη δεκάδα. MVP ο απίθανος Μόουζες Ράιτ που διέλυσε τον ανταγωνισμό στη ρακέτα, με επική εμφάνιση στο κομμάτι του σκοραρίσματος. 24-2 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου για τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να σπαταλούν επτά κατοχές, ακριβώς όσες σπατάλησε μόνος του ο Κέντρικ Ναν.


Στο 18-11 έπεσε ο Παναθηναϊκός (12-3 εντός και 7-7 εκτός έδρας), με τον Εργκίν Αταμάν να αντιλαμβάνεται ότι οι αγώνες με τον Ερυθρό Αστέρα (εκτός) και τη Μπαρτσελόνα (εντός) είναι πραγματικοί τελικοί για την ομάδα του, αν θέλει να κλείσει τη regular season στην πρώτη τετράδα. Συγκλονιστική εμφάνιση, ακόμα μία, από τον Ντίνο Μήτογλου που έκανε ρεκόρ καριέρας στο ριμπάουντ, τον ακολούθησε ο Κέντρικ Ναν το βράδυ που ο Κώστας Σλούκας και ο Ματίας Λεσόρ δεν κυριάρχησαν.

(sport24.gr)