ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

ΠΟΕΠΛΣ - Χαμένοι στα υποσύνολα

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στα Συμβούλια Τακτικών μεταθέσεων 2024 αποτελεί μια ξεκάθαρη καταπάτηση και καταστρατήγηση του θεσμικού πλαισίου

Η Ομοσπονδία μας παρεμβαίνει κάθε φορά που διακυβεύεται η δικαιοσύνη, η διαφάνεια και η ισονομία και από την πρώτη στιγμή κάναμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε σε μια προαναγγελθείσα κατάφορη αδικία και παρανομία.

Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε δημόσια και πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις εκκινώντας από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχο ΛΣ Γεώργιο Αλεξανδράκη μέχρι και το Γραφείο του Πρωθυπουργού.

Τονίσαμε ότι η Υπουργική Απόφαση, είναι εκτός πλαισίου νομοθετικής διάταξης και στην πραγματικότητα καταργεί παρανόμως το αντικειμενικό κριτήριο της μοριοδότησης και δημιουργεί ανεπίτρεπτα δύο κατηγορίες στελεχών, αυτών που εμπίπτουν στο αναγραφόμενο στην ΥΑ αριθμητικό υποσύνολο μορίων και σε αυτούς που δεν εμπίπτουν.

Είναι σαφές ότι με την ΥΑ διανοίχθηκε αυθαίρετα η δυνατότητα καθορισμού διαφορετικού αριθμητικού υποσυνόλου ανά έτος και μεταβλήθηκε το αντικειμενικό κριτήριο της μοριοδότησης σε εναλλασσόμενα ασταθώς υποσύνολα.

Μάταια μεταφέραμε την κραυγή αγωνίας και τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοί μας εξαιτίας αφενός της υποστελέχωσης και αφετέρου του εγκλωβισμού συναδέλφων μας σε υπηρεσίες πρώτης γραμμής.

Αδίκως επαναλάβαμε τα απολύτως πραγματικά δεδομένα για να στοιχειοθετήσουμε το πρόβλημα και να επισημάνουμε την κραυγαλέα αστοχία όσων διαχειρίζονται  τις τύχες των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Η πολιτική και φυσική μας ηγεσία παρέμεινε αμετανόητη και πιστή σε μια διαδικασία, που την εκθέτει ανεπανόρθωτα, ακόμη και μετά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στις 9/7/2024 στο γραφείο του  Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, όπου διατυπώθηκε από τον Διευθυντή Προσωπικού Πλοίαρχο ΛΣ Παναγιώτη Παπατσώρη ότι, «τα περσινά συμβούλια ήταν παράνομα», που αποτελεί την πικρή δικαίωση της ΠΟΕΠΛΣ.

Τίποτε δεν υπήρξε ικανό προκειμένου να πεισθούν οι αρμόδιοι και να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες διορθωτικές παρεμβάσεις πριν την σύγκληση των συμβουλίων τακτικών μεταθέσεων 2024.

Σε κάθε περίπτωση, μια παράνομη απόφαση κάνει περισσότερο κακό σε αυτόν που την πήρε!

Τα συμβούλια τακτικών μεταθέσεων συγκλήθηκαν, συνεδρίασαν και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες εντός μίας (1) ώρας! Τόσος είναι ο χρόνος που διαθέτουν οι αρμόδιοι για το μέλλον των συναδέλφων μας!

Η Ομοσπονδία μας κατά τη συνεδρίαση των συμβουλίων, προσήλθε και δια των εκπροσώπων της έκανε γνωστά τα ανωτέρω καταθέτοντας στα πρακτικά ότι ουδέν περιθώριο ή εξουσιοδότηση παρέχεται ώστε να καθιερωθεί ένα συγκεκριμένο αριθμητικό υποσύνολο της μοριοδότησης επί τη βάσει του οποίου θα εξετασθεί η μετάθεση ή μη του στελέχους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και επειδή ο συγκεκριμένος καθορισμός ενός αριθμητικού υποσυνόλου μοριοδότησης πραγματοποιείται χωρίς αντίστοιχη νομοθετική εξουσιοδότηση και είναι ως εκ τούτου ανίσχυρος, ως κείμενος εκτός εξουσιοδοτικής διάταξης δεν απομένει άλλος δρόμος από την προσφυγή στη δικαιοσύνη και παροτρύνουμε τους συναδέλφους μας, οι οποίοι έχουν μεγαλύτερο αριθμό αντικειμενικών μορίων από τα υποσύνολα, που η ΥΑ καθόρισε προς κάλυψη των κενών θέσεων, να υποβάλλουν σε πρώτη φάση στη διοίκηση την επισυναπτόμενη αναφορά κοινοποιώντας την ταυτόχρονα στην Ομοσπονδία μας.

Μπέιτε στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες λεπτομέρειες: https://neaplefsi.gr/?p=29362