ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Στύρα: η κλήση και το δημόσιο έγγραφο με σοβαρό λάθος! Featured

Μία τυχαία κλήση που κόπηκε σε συμπολίτη μας στο λιμάνι των Στύρων έφερε στο φως μία ανακολουθία του κράτους!

Πιο συγκεκριμένα στις 18 του μήνα, ένας νεαρός με μηχανή κινούνταν με την κοπέλα του στο λιμάνι και σταμάτησε έξω από το κιόσκι για να εκδώσει τα εισιτήρια για το πλοίο της γραμμής. Ένας άνδρας του Λιμενικού που είχε υπηρεσία εκείνη την ώρα, , τον πλησίασε για να τον ελέγξει. 

Ο λόγος που τον έγραψε τελικά ήταν ότι έλειπε η πινακίδα, η οποία όμως σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα είχε πέσει από την μηχανή και την είχε μαζί του στην βαλίτσα της. 

Ως εδώ, ας πούμε πως το όργανο έπραξε το καθήκον του, έστω και με εξάντληση της αυστηρότητας.

Όταν όμως ο καταγγέλλων πήγε στον δήμο για να πληρώσει την κλήση και πιο συγκεκριμένα το μισό από το αναγραφόμενο ποσό, όπως αναφέρει το επίσημο δημόσιο έγγραφο αν πληρωθεί μέσα σε 10 μέρες, οι υπάλληλοι του εξήγησαν πως η συγκεκριμένη ευεργετική διάταξη, έχει καταργηθεί από το 2018.

η κλήση που ... προτρέπει τον πολίτη να πληρώσει το μισό αντίτιμο του προστίμου

Ο πολίτης έκανε ένσταση όπως δικαιούται για να προσβάλλει το πρόστιμο, ωστόσο εισέπραξε την αρνητική απάντηση του Δήμου που απαίτησε ολόκληρο το ποσό.

Ο πολίτης φυσικά και πλήρωσε το ποσό των 150 ευρώ, ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

1 γιατί στη συγκεκριμένη κλήση που είναι μάλιστα η πρώτη του 2024(έχει αριθμό 01) που είναι δημόσιο έγγραφο δεν είναι επικαιροποιημένη και παρέχει λανθασμένες πληροφορίες;

2 γιατί και ποια υπηρεσία εξέδωσε φυλλάδια κλήσεων με παλαιότερους ισχύοντες νόμους; δεν έχει σταλεί στους δήμους  σχετική εγκύκλιος από το Υπουργείο Ναυτιλίας και προστασίας του πολίτη;

3 υπάρχουν και άλλοι δήμοι σε όλη τη χώρα που έχουν παρόμοια έγγραφα τα οποία εάν ένας πολίτης προσφύγει στη δικαιοσύνη πιθανά να δικαιωθεί και να ακολουθήσουν εκατοντάδες αγωγές κατά του δημοσίου;

 

η ένσταση που έκανε ο πολίτης 

 

Σύμφωνα με τις επίσημες πηγές του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ποτέ δεν εξέδωσε σχετικά μπλοκ κλήσεων, και την ευθύνη γι αυτά την έχουν οι κατά τόπους δήμοι. Από το ΥΕΝ μάλιστα τονίζουν, πως η σχετική εγκύκλιος με την κατάργηση της ευεργετικής διάταξης έχει σταλεί από το 2018!

Από την άλλη όμως και ο Δήμος Καρύστου απατώντας σε σχετικό ερώτημα του portcity.gr, αρνείται πως είναι δική του ευθύνη η εκτύπωση των συγκεκριμένων μπλοκ, παρά μόνο εκείνων της δημοτικής αστυνομίας. Η ευθύνη λένε από τον Δήμο, ανήκει στην εκάστοτε υπηρεσία που κόβει την κλήση!

Δηλαδή, κανείς δεν γνωρίζει μέχρι τώρα ποια δημόσια υπηρεσία έχει κάνει ένα λάθος που μπορεί να στηρίξει δεκάδες πολίτες στα δικαστήρια και να αξιώσουν πίσω τα χρήματά τους!

Το θέμα προφανώς και είναι σοβαρό και θα πρέπει το κράτος που πολλές φορές κουνάει το δάχτυλο για να τηρηθούν οι νόμοι, το ίδιο να φροντίζει να τηρεί κι αυτό τους νόμους του!