ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

Κρουαζιέρες στην Ιαπωνία από την Disney Cruise Line

Στην ιαπωνική αγορά της κρουαζιέρας επεκτείνεται η Disney Cruise Line μετά τη συμφωνία αδειοδότησης με τον φορέα εκμετάλλευσης της Disneyland του Τόκιο 

και του Tokyo Disney Resort για την δραστηριοποίηση ενός νέου, όλο το χρόνο κρουαζιερόπλοιου με την επωνυμία Disney στην Ιαπωνία. Η Oriental Land Co θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το ένατο κρουαζιερόπλοιο της Disney βάσει συμφωνίας αδειοδότησης.

Η Oriental Land Company, η οποία έχει 20ετή σχέση με την Disney έχοντας ανοίξει τη Disneyland του Τόκιο το 1983, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εισέλθει στην επιχείρηση κρουαζιέρας στην Ιαπωνία. Έχει συνάψει συμφωνία με την Disney και έχει συνάψει σύμβαση με την Meyer Werft στο Papenburg της Γερμανίας για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου βασισμένου στην κατηγορία Disney Wish. Η εταιρεία αναμένει να επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια στο έργο και να ξεκινήσει κρουαζιέρες από την περιοχή του Τόκιο μέχρι τις αρχές του 2029.



Το πλοίο θα βασίζεται στο Disney Wish (140.000 μικτοί τόνοι) που τέθηκε σε υπηρεσία το 2022 και στα αδελφά πλοία Disney Treasure, που πρόκειται να παραδοθούν αργότερα φέτος, και στο Disney Destiny που ξεκίνησε πρόσφατα την κατασκευή του στη Γερμανία. Η Disney θα είναι υπεύθυνη για τα σχέδια που δημιούργησε η Walt Disney Imagineering για να παρουσιάσει πολλούς αγαπημένους χώρους και εμπειρίες με επιλεγμένες τροποποιήσεις ειδικά σχεδιασμένες για τους Ιάπωνες επισκέπτες. Όπως και τα τρία πρώτα πλοία της κατηγορίας, θα τροφοδοτείται από υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Το πλοίο θα διαθέτει περίπου 1.250 καμπίνες επιβατών με καταλύματα για περίπου 4.000 επιβάτες. Η Disney ανακοίνωσε ότι η επέκταση στην Ιαπωνία αποτελεί μέρος μιας 10ετούς επέκτασης 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων των θεματικών πάρκων και των επιχειρήσεων κρουαζιέρας της Disney. Ένα από τα βασικά σημεία εστίασης είναι στην Ασία, όπου η Disney σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο, το Disney Adventure, που θα ταξιδεύει όλο το χρόνο από τη Σιγκαπούρη σε κρουαζιέρες τριών και τεσσάρων διανυκτερεύσεων ξεκινώντας από το 2025.