ΑΚΤΟΠΛΟΪΑ

Αγκίστρι: Συνάντηση με θέμα τη δρομολόγηση πλοίου που θα συνδέει τα Μέθανα - Αγκίστρι - Αίγινα

Με τον δήμαρχο Αγκιστρίου, Δημήτρη Αναστασίου, συναντηθήκε ο Σάββας Αθανασίου και πολίτες των Μεθάνων σήμερα στο Αγκίστρι και συζήτησαν τη δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου Agistri Express από την Αίγινα, σε Αγκίστρι και Μέθανα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Αθανασίου, η πρωτοβουλία αυτή είναι ενταγμένη σε μια σειρά ενεργειών και συναντήσεων που έχουν προγραμματίσει ως πολίτες των Μεθάνων.
"Ήδη, έχουμε ζητήσει και τη δρομολόγηση από την Hellenic Seaways, ενός υδροπτερύγου στη γραμμή, Πειραιάς, Αγία Μαρίνα, Μέθανα, Πόρο και συζητάμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Διονύση Θεοδωράτο και στέλεχο της Attica Group", αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Αθανασίου.
Να σημειώσουμε ότι Δήμαρχος Αγκιστρίου Δημήτρης Αναστασίου είναι και πρόεδρος της λαϊκής ναυτιλιακής εταιρείας , η οποια έχει 80 μετόχους. Εκτελεί καθημερινά δρομολόγια απο Αγκίστρι σε Αίγινα και πιάνει τα δύο λιμάνια του Αγκιστρίου, Σκάλα και Μεγαλοχώρι.
Μεταφέρει γύρω στους 100 επιβάτες. Η συζήτηση, έχει ξεκινήσει με την προοπτική να συνδέσει την Αίγινα, με το Αγκίστρι και τα Μέθανα. Η απόσταση είναι περίπου 4,5 ναυτικά μίλια από τα Μέθανα για Αγκίστρι και άλλα 3 για την Αίγινα.


Σύνδεση Πελοποννήσου με Αίγινα, μέσω Μεθάνων
Από τον Απρίλιο του 2021, ο κ. Σάββας Αθανασίου είχε ζητήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας να επιδοτηθεί η γραμμή Αγκίστρι- Αίγινα - Μέθανα για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες που θέλουν απο την Πελοπόννησο, κυρίως Τρίπολη, Αργολίδα, Λακωνία, να μεταβαίνουν στην Αίγινα, χωρίς να πηγαίνουν στον Πειραιά.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής του κ. Αθανασίου προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας:

"ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕΘΑΝΩΝ - ΑΙΓΙΝΑΣ
Κύριε υπουργέ,
Παλαιότερα είχα θέσει στο υπουργείο Ναυτιλίας, το ζήτημα της επιδότησης της γραμμής Αίγινας - Μέθανα, ως επέκταση της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιάς - Αίγινας. Ωστόσο, ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και απο τις υπηρεσίες του υπουργείου, οι πολιτικές εξελίξεις διέκοψαν την προώθηση της πρότασης αυτής.

 

Η πρόταση μου, με λίγα λόγια ήταν η ακόλουθη: να επιδοτηθεί η γραμμή Μέθανα - Αίγινα, ώστε να αποσυμφορηθεί το οδικό δίκτυο κυρίως απο την κίνηση των φορτηγών, αλλά και των ταξιδιωτών από ορισμένους Νομούς της Πελοποννήσου προς τον Πειραιά, που έχουν προορισμό την Αίγινα.
Η χρηματοδότηση μπορεί να καλυφθεί από τα προγράμματα που επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποσυμφόρηση του οδικού δικτύου.

Η επιδότηση της γραμμής Μέθανα - Αίγινα, θα προσέλκυε το ενδιαφέρον των ακτοπλοϊκών εταιρειών, θα ενίσχυε τα δρομολόγια και θα έλυνε πολλά προβλήματα κυρίως της Τροιζηνίας, των Μεθάνων και του Πόρου, αλλά και μιας ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου Ενδιαφέρον, θα υπήρχε και για μια νέα δρομολογιακή γραμμή που θα συνέδεε την Αίγινα, με το Αγκίστρι, και τα Μέθανα.
Σάββας Ν. Αθανασίου
Μέθανα 20.04.2021."