Ιδρύθηκε η Πανελληνική Ένωση Επαγγελματιών Θαλάσσιου Τουρισμού

Παρασκευή, 18 Νοέμβριος 2022 13:15
Ιδρύθηκε η  HCPY την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΘΑΛΛΑΣΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ / The Hellenic Committee for Professional Yachting (“HCPY”)που αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τα συμφέροντα των πλοιοκτητών, εφοπλιστών, ναυλομεσιτών, ναυτικών πρακτόρων, πληρωμάτων, ναυπηγείων, τροφοδοτών καθώς και άλλων περιφερειακών επαγγελμάτων yachting στην Ελλάδα.
 
Σκοπός της HCPY, είναι η προώθηση της ανάπτυξης, δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που σχετίζονται με τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς η συμβολή στη θέσπιση νέων νομικών, τεχνικών, διοικητικών, φορολογικών και τελωνειακών προτύπων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
«Τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μέλη μας και οι πελάτες τους, οδήγησαν στην ίδρυση της HCPY η οποία έχει στόχο την εξέλιξη και ανάπτυξη του Yachting στην χώρα μας ώστε να καταστούμε επιτέλους ανταγωνιστικοί. Θα προκαλέσει γόνιμους διαλόγους μεταξύ των επαγγελματιών που απασχολούνται στο θαλάσσιο τουρισμό, και με τα αρμόδια Υπουργεία, που από καιρό ζητούν μια ενωμένη φωνή από το χώρο αυτό» επεσήμανε σε ανακοίνωσή της η Ένωση:
 
«Η Ελλάδα αξίζει μιας εκπροσώπησης που βλέπει μπροστά, μαθαίνει και συγχρόνως διδάσκει σε άλλες χώρες της Ευρώπης».
 
newmoney.gr