Καγιαλής – Ορφανός στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 49er στο Αρχους

Δευτέρα, 04 Ιούλιος 2022 17:31
Στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 49er μπαίνουν από την Τρίτη 5 Ιουλίου στο Αρχους της Δανίας οι Παύλος Καγιαλής και Γιάννης Ορφανός για να διεκδικήσουν ένα καλό αποτέλεσμα και πολλές εμπειρίες.
 
Στη διοργάνωση υπάρχει συμμετοχή 100 σκαφών από 28 χώρες με την έναρξη των ιστιοδρομιών να γίνεται στις 5 Ιουλίου, τα προκριματικά να ολοκληρώνονται στις 7 Ιουλίου και το Medal Race να διεξάγεται στις 10 Ιουλίου.
 
Είναι το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που γίνεται με τους καινούργιους κανονισμούς των νέων υλικών που υποχρεούνται να έχουν οι αθλητές ώστε να πάρουν μέρος και η πρόκληση είναι μεγάλη για όλους τους ιστιοπλόους.
 
Όπως δηλώνει ο Ολυμπιονίκης Παύλος Καγιαλής: «Είμαστε σε πολύ καλή φόρμα δεδομένων των συνθηκών ότι είμαστε μόνο 10 μήνες ομάδα στην συγκεκριμένη κατηγορία και έχουμε κάνει ότι περνάει από το χέρι μας για να βρεθούμε σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Στόχος μας είναι να αποκομίσουμε όσο περισσότερα στοιχεία γίνεται από τις μεγάλες ομάδες που συμμετέχουν, σαν την Αγγλία, τη Νέα Ζηλανδία, τη Γαλλία, την Πολωνία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ισπανία και την Αυστραλία που έχουν την τεχνογνωσία στην συγκεκριμένη κατηγορία και είναι πολυάριθμες με αποτέλεσμα να εξελίσσονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.»
 
Είναι ο τέταρτος επίσημος διεθνής αγώνας των δύο ιστιοπλόων από τότε που αποτέλεσαν δίδυμο στη νέα κατηγορία με στόχο πάντα την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024.