Όλα είναι έτοιμα για τη διεξαγωγή του SKIATHOS PALACE CUP στις μαγευτικές Κουκουναριές

Πέμπτη, 05 Μάιος 2022 13:32
Στη Σκιάθο συγκεντρώνονται ορισμένοι από τους κορυφαίους Έλληνες ιστιοπλόους για να πάρουν μέρος στο SKIATHOS PALACE CUP που θα διεξαχθεί στις μαγευτικές κουκουναριές στις 6 – 8 Μαΐου.
 
Πρόκειται για αγώνα τύπου match race και αποτελεί μέλος του Hellenic Match Racing Tour, προσφέροντας υψηλό θέαμα και ανταγωνιστικές μονομαχίες στους λάτρεις του αθλήματος, με συμμετοχή από ναυτικούς ομίλους όλης της χώρας. 
 
Παράλληλα με τον αγώνα θα διοργανωθεί και ένας αγώνας optimist - laser με παιδιά και νέους αθλητές από όλη την Ελλάδα, δίνοντας το κίνητρο στους νέους να ασχοληθούν με την ιστιοπλοΐα.
 
Επίκεντρο του αγώνα είναι το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE πάνω από την παραλία που θα διεξαχθεί ο αγώνας και αποτελεί το ιδανικό σημείο για την παρακολούθηση της εξέλιξης των ιστιοδρομιών, σε συνδυασμό με φιλοξενία 5 αστέρων. Στο SKIATHOS PALACE θα λειτουργήσει και η Γραμματεία του αγώνα.
 
Το πρόγραμμα του αγώνα:
 
Πέμπτη 05/05
 
18:00 – 21:00:  Εγγραφές – Δηλώσεις Συμμετοχής, Έλεγχος Καρτών Υγείας – Δελτίων Αθλητών – Εγγυήσεις Σκαφών στη Γραμματεία στο SKIATHOS PALACE
 
 
 
Παρασκευή 06/5
 
9:00 : Skippers briefing
 
11:00 : First warning signal
 
18:30 : End of Racing
 
19:30 : Skippers briefing για την επόμενη μέρα
 
 
 
Σάββατο 07/05
 
9:00 : Skippers briefing
 
10:30 : First warning signal
 
18:30 : End of Racing
 
19:30 : Skippers briefing για την επόμενη μέρα
 
 
 
Κυριακή 08/05
 
9:00 : First warning signal
 
12:00 : End of Racing
 
13:00 : Απονομή
 
 
 
Το SKIATHOS PALACE CUP υποστηρίζει τη δράση του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη με το Τyphoon project που έχει στόχο τον καθαρισμό των ακτών. Από το 2020 η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε και στη Σκιάθο σε συνεργασία με τον Δήμο Σκιάθου, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς σε δυσπρόσιτες παραλίες που δεν υπάρχει επαγγελματική δραστηριότητα αλλά και καθαρισμούς στις παραλίες του νησιού.
 
 
 
Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σκιάθου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας Δήμου Σκιάθου. Γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. 
 
Το πολυτελές ξενοδοχείο SKIATHOS PALACE, είναι μέγας χορηγός του αγώνα.  Χρυσοί χορηγοί είναι η Red Transport & Logistics, η Vechro και η Σχολή Ταχυπλόων Σγουρός.
 
Αργυροί χορηγοί: Dolphin of Skiathos, Aσφάλειες ΜΙΝΕΤΤΑ και Travelbizz. Xάλινοι: Ιslea Group και Ριζάκος και υποστηρικτής το Trinity Travel. Xoρηγός σε είδος: REPI BEER.
 
Το Εvent Management έχει η Αριστέα Δερβένη με την εταιρεία TRINITY EVENTS, με πολύ πετυχημένη δραστηριότητα, ειδικά σε θαλάσσιες διοργανώσεις.