Ανοίγει πανιά η μεγαλύτερη έκθεση για το γιώτινγκ στη μαρίνα Ζέας

Τετάρτη, 08 Μάιος 2019 09:17
Μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά αναμένεται να είναι η φετινή έκθεση σκαφών στη Ζέα
 
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
 
Η Έκθεση, θεσμός, για το Επαγγελματικό Yachting στην Ελλάδα, για 18 η συνεχή χρονιά διοργανώνεται από την Ένωση Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ) .
 
Στόχος της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του Ελληνικού θαλάσσιου τουρισμού σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.
 
 Πιο συγκεκριμένα το EAST MED YACHT SHOW αποσκοπεί στην:
 
 α) τόνωση του ποιοτικού θαλάσσιου τουρισμού.
 
 β) αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών των πλοίων αναψυχής.
 
 γ) βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον Παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. 
 
δ) καθιέρωση του Πειραιά σαν μόνιμο και συνεχή τουριστικό προορισμό.
 
 ε) ανάπτυξη του δείκτη της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με το ποιοτικό και εξειδικευμένο στοιχείο του θαλάσσιου τουρισμού. 
 
στ) δημιουργία συνεργασιών με ξένους φορείς. 
 
ζ) διεύρυνση των συνεργασιών και με άλλους ελληνικούς φορείς που δραστηριοποιούνται με σεβασμό και σοβαρότητα στην Ελληνική Τουριστική Αγορά. 
 
Η έκθεση αποτελείται από δυο μέρη: 
 
 Έκθεση σκαφών: 
 
50 και πλέον σκάφη-μέλη της ΕΠΕΣΤ, επανδρωμένα Motor Yachts,• Sailing Yachts, Catamaran, Bareboat καθώς και φουσκωτά, καλύπτοντας όλο το εύρος των σκαφών που διατίθενται προς ναύλωση στην ελληνική αγορά, θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις υπηρεσίες τους, στο καθιερωμένο κοινό των ναυλομεσιτών και σε τουριστικούς πράκτορες από όλο τον κόσμο.
 
 Περίπτερα εκθετών: 
 
40 περίπτερα Ελληνικών εταιρειών  που παρέχουν υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό. Το• τμήμα αυτό θα είναι ελεύθερα επισκέψιμο από το ευρύ κοινό. Η έκθεση έχει τεθεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Περιφέρειας Αττικής, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (EOT), του Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 
 
 
ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος
 
«Είναι ευκαιρία να μάθει ο κόσμος, πως ο θαλάσσιος τουρισμός δεν είναι απαγορευτικός για τον Έλληνα, ο οποίος θεωρεί πως μια βδομάδα σε ένα νησί του Αιγαίου θα κοστίσει λιγότερο απ΄ότι σ ένα σκάφος», σημειώνει ο πρόεδρος της ΕΠΕΣΤ Αντώνης Στελλιάτος και συνεχίζει:
 
«Καλώ όλους τους Πειραιώτες και όχι μόνο, να έρθουν το Σαββατοκύριακο μια βόλτα στην μαρίνα Ζέας και να δουν από κοντά την έκθεση, να θαυμάσουν τα σκάφη, να μιλήσουν με τους ανθρώπους μας και κυρίως να ρωτήσουν ότι επιθυμούν, σχετικά με το κόστος των διακοπών με σκάφος».
 
Στην έκθεση το portcity.gr είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά χορηγός επικοινωνίας.