ISNB Class: Στρατηγική ανάπτυξη στον κλάδο του yachting

Τετάρτη, 06 Φεβρουάριος 2019 08:01
Σε πορεία ανάπτυξης βρίσκονται οι δύο ελληνικών συμφερόντων νηογνώμονες οι οποίοι προσπαθούν μέσω της ποιότητας των υπηρεσιών τους να αποκτήσουν το δικό τους κομμάτι στον κλάδο ως μέρος της ελληνικής ναυτιλιακής υπερδύναμης. 
Στο πλαίσιο αυτό ο νηογνώμονας INSB Class έλαβε από 1η Ιανουαρίου 2019,  πλήρη εξουσιοδότηση ως Αναγνωρισμένος Οργανισμός από το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ, που είναι ένα από τα ισχυρότερα παγκοσμίως, για την επιθεώρηση και πιστοποίηση σκαφών ανάψυχης - yachts, επαγγελματικών και μη,  τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο νηολόγιο του συγκεκριμένου νησιωτικού συμπλέγματος που βρίσκεται στον Ειρηνικό Νήσων Μάρσαλ.
 
Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εξουσιοδότηση δίνει την δυνατότητα στον INSBClass να εκτελεί επιθεωρήσεις, ανασκόπηση και έγκριση σχεδίων και μελετών για την έκδοση κυβερνητικών πιστοποιητικών αξιοπλοΐας σε yachts, ανεξαρτήτου μήκους, χωρητικότητας και χρήσης  ήτοι εμπορικής ή μη δραστηριότητας τα οποία φέρουν την σημαία των Νήσων Μάρσαλ.
Πλέον με αυτή τη συμφωνία, ο INSB Class έχει εξουσιοδότηση συνολικά  από 33 κράτη για την εκτέλεση επιθεωρήσεων και  πιστοποίηση πλοίων ή/και σκαφών διαφόρων τύπων, γεγονός που αποτυπώνει την αυξανόμενη εμπιστοσύνη που απολαμβάνει ο νηογνώμονας από ισχυρά νηολόγια όπως αυτό των Νήσων Μάρσαλ.
 
«Για τον INSB Class και την στρατηγική  ανάπτυξης του στον τομέα του yachting η αναγνώριση από τις Νήσους Μάρσαλ εκτός από την αύξηση του συνολικού αριθμού των εξουσιοδοτήσεων που του έχουν ανατεθεί, είναι και ένα σημαντικό βήμα για την στρατηγική ανάπτυξή του  στην κοινότητα του yachting.
Μέσα στο 2018, ο INSB Class προχώρησε σε επανασχεδιασμό-αναβάθμιση των υπηρεσιών του που αφορούν το yachting έτσι ώστε να προσφέρει προσαρμοσμένες υπηρεσίες επιθεώρησης και πιστοποίησης  που καλύπτουν πλήρως και αποτελεσματικά τις ανάγκες ενός yacht ανεξαρτήτως μεγέθους-από μικρά σκάφη έως superyachts, είτε αξιοποιούνται από ιδιώτες είτε από επαγγελματίες του χώρου. Φυσικά, η συνολική προσπάθεια υποστηρίζεται από ένα διαρκές αυξανόμενο δίκτυο επιθεωρητών με τεκμηριωμένη την επαγγελματική τους κατάρτιση για αυτόν τον τύπο σκαφών» τόνισε  ο  Παντελής Χηνάκης, Πρόεδρος  και Διευθύνων Σύμβουλος του INSBClass:   
 
«Επίσης, εντός του 2018 αναπτύχθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή από τον Οργανισμό αυτοτελείς “Κανόνες για την Κατάταξη και Κατασκευή Yachts”, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής πρωτοβουλίας του INSB Class να προωθήσει σε ευρύτερη κλίμακα τις υπηρεσίες για την κατάταξη σε κλάση yachts μεσαίας ή μεγάλης κατηγορίας.
 
Μέσω του ευέλικτου προγράμματος επιθεώρησης και πιστοποίησης yachts, ο INSB Class προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις που απευθύνονται σε όλα τα είδη σκαφών ανεξαρτήτως μεγέθους, τα οποία μπορεί να είναι είτε αναψυχής, είτε μερικής ή ολικής ναύλωσης».
Για τη διοίκηση του νηογνώμονα η επέκταση στα yachts  έρχεται σε κατάλληλη χρονική περίοδο. Και αυτό γιατί όπως επεσήμανε ο Παντελής Χηνάκης   «το ισχύον   νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα επιτρέπει υπό προϋποθέσεις και σε yachts τρίτων χωρών -με μη ελληνική/μη κοινοτική σημαία- να αποκτήσουν επαγγελματική άδεια ναύλωσης και να εκτελούν πλόες εντός ελληνικών υδάτων, με αποτέλεσμα να καθιστούν την Ελλάδα ως έναν από τους πιο ελκυστικούς yachting προορισμούς παγκοσμίως. Παράλληλα, παρατηρείται μια συνεχής εξάπλωση του yachting τουρισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες, με yachts μεγαλύτερου μεγέθους να αξιοποιούνται πιο συχνά.
 
Σε αυτό το πλαίσιο, προβλέπεται ότι η συνεργασία μεταξύ INSB Class και του νηολογίου των Νήσων Μάρσαλ θα παρέχει ένα επιπρόσθετο πακέτο υπηρεσιών με προστιθέμενη αξία για τους χρήστες στον κλάδο του yachting στους οποίους ο INSB Class απευθύνεται» και προσέθεσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την αναγνώριση από το επιφανές νηολόγιο των Νησών Μάρσαλ, το οποίο διακρίνεται ως ένα από τα κορυφαία νηολόγια και στον κλάδο των yachts, επεκτείνοντας με αυτό τον τρόπο  το πλήθος των ποιοτικών επιλογών που μπορούμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας.
Η εξυπηρέτηση κι ενασχόληση στην κοινότητα του yachting έχει εξελιχθεί σε μία από τις σημαντικές προτεραιότητες του Οργανισμού με δεδομένη την ισχυρή επιθυμία μας να αποκτήσουμε ευρύτερη αναγνώριση από τους φορείς του κλάδου και να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τις ποιοτικές μας υπηρεσίες και αποτελεσματικές λύσεις σε χρήστες yachts, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς».
 
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Παντελής Χηνάκης και για την εκτός Ελλάδος δραστηριοποίηση του νηογνώμονα όσο αφορά τα yachts:
«Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ο  INSB Class ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός νεοσύστατου γραφείου με έδρα  στο Μαυροβούνιο, το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με την επιθεώρηση και  πιστοποίηση yachts προσφέροντας άμεσα κι αξιόπιστα τις υπηρεσίες του Οργανισμού στην περιοχή.
Επιπρόσθετα, το γραφείο yachting του INSB Class στο Μαυροβούνιο, δια μέσου των αποκλειστικών επιθεωρητών στις περιοχές των Κότορ, Κόπερ, Σίμπενικ και στην Ριέκα, δύναται να ανταποκριθεί γρήγορα κι αποτελεσματικά σε αιτήματα για παροχή των υπηρεσιών του Οργανισμου.  Στο ίδιο μήκος κύματος, μέσα στο 2019 αναμένεται να ενισχύσουμε περαιτέρω το δίκτυο των επιθεωρητών μας σε στρατηγικά επιλεγμένες γεωγραφικές περιοχές που αποτελούν δημοφιλείς προορισμούς με συγκέντρωση υψηλού αριθμού yachts. Μέσα στις προσπάθειες για ανάπτυξη του INSB Class στον χώρο του yachting, πιστεύουμε ότι η αποκτηθείσα αναγνώριση-εξουσιοδότηση από το νηολόγιο των Νήσων Μάρσαλ ενισχύει τις συλλογική μας προσπάθεια για την σταδιακή τοποθέτηση του INSB Class ανάμεσαστις πρώτες επιλογές ως πάροχο υπηρεσιών κατάταξης και πιστοποίησης σκαφών αναψυχής.»
 
Ο νηογνώμονας INSB Class
Το Διεθνές Γραφείο Επιθεωρήσεων Πλοίων – INSB Class  είναι ένας ελληνικός οργανισμός επιθεώρησης και κατάταξης πλοίων με πάνω από τέσσερις δεκαετίες συνεχούς παρουσίας στην διεθνή ναυτιλία.
Με έδρα τον Πειραιά, ειναι αναγνωρισμένος από 33 Κράτη-Νηολόγια για την κατάταξη πλοίων σε κλάση, την διεξαγωγή κυβερνητικών επιθεωρήσεων σύμφωνα με τις συμβάσεις του ΙΜΟ καθώς και για την έκδοση σχετικών κυβερνητικών πιστοποιητικών ασφαλείας πλοίων. Ο INSB Class  διατηρεί εθνικό αλλά και διεθνές δίκτυο με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες.