ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Νίκαιας ζήτησε ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

Οι σημαντικές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Νίκαιας, προκαλώντας ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία του, ήταν το θέμα συζήτησης του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Κωνσταντίνου Μαραγκάκη με τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Νίκαιας. Το συγκεκριμένο Κέντρο εξυπηρετεί παράλληλα τους Δήμους Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας, συνολικό πληθυσμό 280.000.

 

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Οι συγκεκριμένες ελλείψεις δυσχεραίνουν τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Νίκαιας αφού επηρεάζουν την ικανότητά του να ανταποκριθεί επαρκώς στις ανάγκες της τοπικής και όχι μόνο κοινότητας. Η  υγεία είναι ύψιστο αγαθό και καθήκον μας  να διασφαλίζουμε την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη για όλους τους πολίτες».

 

Ο Υπεύθυνος του Κ.Υ Νίκαιας Γεώργιος Σολωμός ανέφερε ότι η αποχώρηση 16 γιατρών από το 2019 αποδυνάμωσαν την ήδη ελλιπή- βάσει πληθυσμιακής κάλυψης- δύναμη του Κέντρου. Το Κ.Υ Νίκαιας διαθέτει ένα Γενικό Ιατρό, έναν Καρδιολόγο, έναν Χειρουργό(συνταξιοδοτείται Μαίο 2024) και έναν Πνευμονολόγο.

Ο Δήμαρχος της πόλης συνάντησε τον  Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων Χρήστο Ροϊλό και ζήτησε να ληφθούν άμεσα μέτρα για την κάλυψη των κενών ιατρικού  προσωπικού. Από την πλευρά του  κ. Χρήστος Ροϊλός  δεσμεύτηκε ότι από τη Δευτέρα 11 Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία Παθολογικού Ιατρείου στο Κέντρο Υγείας Νίκαιας και στο επόμενο χρονικό διάστημα το προσωπικό του Κέντρου θα αυξηθεί  και με νέες ειδικότητες γιατρών, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

«Με τον Δήμαρχο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνο Μαραγκάκη  μας συνδέει μακρά φιλία και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε από κοινού με στόχο την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αλλά και μέσω  του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας που συνεχώς ενισχύεται».