ΠΟΝΤΟΠΟΡΟΣ

Σε υψηλό 10ετίας τα κέρδη πρώτου τριμήνου της StealthGas

Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 16,8 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο, έναντι 7,6 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο

Τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 16,8 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο, έναντι 7,6 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδo

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη των τελευταίων τουλάχιστον 10 ετών κατέγραψε το διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2023 η StealthGas, συμφερόντων Χάρη Βαφειά, με ώθηση από τις ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά των πλοίων μεταφοράς LPG.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη υπερδιπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 16,8 εκατ. δολάρια το φετινό πρώτο τρίμηνο, έναντι 7,6 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα έσοδα «σκαρφάλωσαν» στα 38 εκατ. δολάρια από 35,87 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Όπως είπε ο CEO της εισηγμένης στο αμερικανικό χρηματιστήριο εταιρείας, Χάρης Βαφειάς, «αυτά τα αξιέπαινα αποτελέσματα» οφείλονται «στην ισχυρή απόδοση και την παραγωγή εσόδων από τον εν ενεργεία στόλο».

Σε αυτό το πλαίσιο, η ναυτιλιακή εξασφάλισε πολύμηνες ναυλώσεις διάρκειας από πέντε μήνες έως και τρία χρόνια για εννέα LPG carriers του στόλου της. Τα συμβασιοποιημένα έσοδα έως και τον τρέχοντα μήνα ανέρχονται σε περίπου 115 εκατ. δολάρια. Για το υπόλοιπο του έτους, η StealthGas έχει κλείσει σε ναυλώσεις περίπου το 80% των διαθέσιμων ημερών του στόλου.

Ανανέωση στόλου και αξία στους μετόχους

H StealthGas συμφώνησε πρόσφατα για την πώληση τεσσάρων πλοίων του στόλου, των Eco Czar, Eco Nemesis, Eco Texiana και Eco Enigma. Ο κ. Βαφειάς σημείωσε ότι η κερδοφόρα πώληση αυτών των πλοίων θα ενισχύσει έτι περισσότερο τα μελλοντικά αποτελέσματα της εταιρείας.

«Αξιοποιούμε την ευκαιρία παραχώρησης περιουσιακών στοιχείων εν μέσω μίας ισχυρής αγοράς και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο με καλά χρονισμένες προσθήκες μεγαλύτερων πλοίων» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ανανεώνουμε τις προσπάθειες διατήρησης του κόστους βάσης και θα κάνουμε χρήση της ρευστότητας για απομόχλευση σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων, επιστρέφοντας αξία τους μετόχους μας, μέσω προγράμματος επαναγοράς μετοχών 15 εκατ. δολαρίων. Αναμένουμε ότι αυτά τα βήματα θα ενισχύσουν το μέλλον της εταιρείας, ενώ την ίδια ώρα παραμένουμε θετικοί για τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς LPG» κατέληξε ο CEO της StealthGas.

naftemporiki.gr