ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μια αξιόπιστη νέα πρόταση στο ψηφοδέλτιο του "Πειραιάς Νικητής"

Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (PhD Candidate) στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με διεθνείς δημοσιεύσεις-συνέδρια για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πτυχιούχος

Κατατέθηκαν τα ονόματα που θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων για τις Δημοτικές  εκλογές του Οκτωβρίου και οι δημότες, καλούνται να επιλέξουν εκτός από τις νέες δημοτικές αρχές και τους ανθρώπους εκείνους που τους εκφράζουν, γνωρίζουν ή πιστεύουν πως θα κάνουν τη ζωή τους στις πόλεις πιο εύκολη.

Είναι προφανές πως στην τοπική αυτοδιοίκηση η σχέση του ψηφοφόρου με τον υποψήφιο, είναι πιο άμεση και δεν έχει καμία σχέση μ εκείνη των εθνικών εκλογών και των υποψηφίων βουλευτών, οι οποίοι εμφανίζονται μόνο εκείνες τις μέρες!

Εδώ στις δημοτικές, ο εκλεκτός του δημότη κρίνεται καθημερινά, γιατί πρέπει να βρίσκεται στο "πεδίο" της πόλης καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και υποψήφιος για τρίτη συνεχή χρονιά Γιάννης Μώραλης, παρουσίασε την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τον συνδυασμό του Πειραιάς Νικητής. Στο ΣΕΦ, στην ιστορική αίθουσα Μελίνα Μερκούρη που ήταν κατάμεστη, ο κόσμος είδε τους ... παλιούς, αλλά και νέα φρέσκα πρόσωπα που αποφάσισαν να ασχοληθούν για πρώτη φορά με τα κοινά και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες και τις αντοχές τους στον στίβο της πολιτικής. Παρών φυσικά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, ο οποίος υποσχέθηκε πως και σε αυτή την μάχη θα είναι δίπλα στην παράταξη και τον Γιάννη Μώραλη με όλες του τις δυνάμεις.

Πολλές κι ενδιαφέρουσες οι νέες παρουσίες και το portcity.gr, μέχρι τις εκλογές θα παρουσιάζει κάθε μέρα κάποιες από αυτές, ώστε ο δημότης του Πειραιά, να έχει μια πλήρη εικόνα μέχρι την τελική του απόφαση.

Μια από αυτές τις επιλογές λοιπόν, είναι ένας σπουδαίος επιστήμονας με πολλές διακρίσεις. Ο Μανιάτης Γιώργος Ανδρεάκος που διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο στη νέο δημοτικό συμβούλιο, στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μώραλη, στην Α Πειραιά.

Ένας άνθρωπος με μακρά πορεία στην επιστημονική κοινότητα και που γνωρίζει άριστα την πόλη, αφού άλλωστε εργάζεται σε αυτήν. 

Στο βιογραφικό του σημείωμα μας συστήνεται και υπόσχεται πως αν και είναι η πρώτη του φορά που ασχολείται με τα κοινά, είναι έτοιμος να αναλάβει ευθύνες και να βοηθήσει την πόλη να γίνει καλύτερη.

 

Το βιογραφικό του Γιώργου Ανδρεάκου:

Ο Γεώργιος Ανδρεάκος κατοικεί στον Πειραιά. Κατάγεται από την Μάνη και οι γονείς του ήταν ο Μιχαήλ Ανδρεάκος και η Φιλιώ Χαυτάκου.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας (PhD Candidate) στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με διεθνείς δημοσιεύσεις-συνέδρια για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και Διπλωματούχος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (M.Sc) στο ίδιο τμήμα. Κατέχει Δίπλωμα Αξιωματικού από την Α.Δ.Σ.Ε.Ν Ασπροπύργου. Πιστοποιημένη γνώση της Αγγλικής γλώσσας και της χρήσης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

Εργάζεται στον Πειραιά, στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και είναι Αναπληρωτής Δ/ντης, Τμηματάρχης Ελέγχου. Δίδαξε στα ΙΕΚ του Πειραιά και του Περάματος σε θεματικές ενότητες της Ηλεκτρονικής. Υπηρέτησε στο Δασαρχείο Πειραιά, στην Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, στην Δ/νση Αστικής Κατάστασης στον Πειραιά, στα ΕΛΤΑ, στον ΟΠΑΠ και στον 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό του Πειραιά.

Διακρίθηκε για την προσφορά του: α) με ηθική αμοιβή στον σεισμό του 1999 από τον Αρχηγό του Π.Σ. και β)  στην καταστολή των δασικών πυρκαγιών το 1992, με έπαινο από τον Νομάρχη Πειραιά.

Είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας (ΟΕΕ), Οικονομολόγος – Διεθνολόγος και εθελοντής αιμοδότης. Ενδιαφέρεται για θέματα Πολιτικής Προστασίας, διαχείρισης περιβάλλοντος και του μετριασμού των αρνητικών επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή. Ασχολείται πρώτη φορά με τα κοινά.