ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Εντάξει με την πολιτική ευθύνη. Με την ποινική τι γίνεται; Featured

Το αυτονόητο κάποιες φορές, δεν γίνεται αντιληπτό. Κι όμως αυτή η πατρίδα, που έχει βιώσει ουκ ολίγες καταστροφές, με κορυφαία κατά τη γνώμη μου αυτή του εμφυλίου, καταφέρνει σε μία ακόμη εθνική τραγωδία

 

Του Ζαφείρη Σπυριδάκη

Το αυτονόητο κάποιες φορές, δεν γίνεται αντιληπτό. Κι όμως αυτή η πατρίδα, που έχει βιώσει ουκ ολίγες καταστροφές, με κορυφαία κατά τη γνώμη μου αυτή του εμφυλίου, καταφέρνει σε μία ακόμη εθνική τραγωδία, να "φαγώνεται".

Κάνοντας κανείς μια διαδικτυακή βόλτα στα σόσιαλ μίντια, θα καταλάβει τους αριστερούς από τους δεξιούς, τους μεν και τους δε, τους ανθρωπιστές και τα γουρούνια. Η εβδομάδα που μας πέρασε, μας σημάδεψε από δύο γεγονότα που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ, όχι άδικα φυσικά. 

Το ένα γεγονός, συγκλονίζει με την εικόνα βιβλικής καταστροφής που είδαμε όλοι μας στα χωριά της Θεσσαλίας. Και δυστυχώς μια εικόνα που ίσως γίνει ακόμη πιο πικρή, όταν τα νερά υποχωρήσουν και οι λάσπες αποκαλύψουν μεγαλύτερη τραγωδία και περισσότερους νεκρούς.

Το άλλο, είναι ο Αντώνης όλων μας που κάποιοι που αρνούμαι να τους αποκαλέσω ναυτικούς, δολοφόνησαν στον καταπέλτη του blue star horizon. Στην περίπτωση αυτή η δικαιοσύνη έχει αναλάβει και η τιμωρία ελπίζω να είναι παραδειγματική για τους εμπλεκόμενους στη δολοφονία.

Θα υπάρξουν κι άλλα αναλυτικά άρθρα γι αυτό.

Στο πρώτο σκέλος.

Κάποια στιγμή σ αυτόν τον τόπο, πρέπει να υπάρξει και η ποινική πολιτική ευθύνη. Όχι μόνο η πολιτική. Δεν γίνεται όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας να υπάγονται στο νομικό μας σύστημα και να πληρώνουν το χρέος της κάθε πράξης τους και οι πολιτικοί ταγοί, να την γλυτώνουν αναλαμβάνοντας μόνο μια πολιτική ευθύνη. Απλά δεν γίνεται να έχεις νεκρούς στο Μάτι, νεκρούς στην Μάνδρα, νεκρούς σε φωτιές, νεκρούς σε πλημμύρες, νεκρούς στα Τέμπη, νεκρούς νεκρούς νεκρούς και να κοιμάσαι ήσυχος.

Δεν θέλω την πολιτική σου ευθύνη. Μπήκες εκεί για να προστατεύεις, να προλαμβάνεις και να συλλαμβάνεις τον παράνομο που ζει παρασιτικά σε βάρος εμένα και των υπολοίπων.

Δεν  μ ενδιαφέρει αν αναλάβεις την πολιτική σου ευθύνη και έχεις κόστος στις επόμενες εκλογές. Ποτέ σου μη ξαναβγείς. Χέστηκα. Προεκλογικά υπόσχεσαι κάποια πράγματα. Στο μόνο που είναι συνεπείς οι κυβερνήσεις είναι στους φόρους. Στον πως θα στα πάρουν.

όχι κύριοι. Μέχρι εδώ. Θα πρέπει να ψηφίσετε νόμο που όποιος δεν υλοποιεί αυτά που υπόσχεται θα έχει ποινικές συνέπειες. 

Ένα αυτό βασικό.

Το δεύτερο; Πείτε μας που στο διάολο πάνε τα λεφτά που μοιράζετε για έργα. 

Βγάζετε λίστα εκείνων που φοροδιαφεύγουν. Μάλιστα. που πήγαν τα λεφτά μας για τα έργα που υποσχεθήκατε; Ποιος και πόσα πήρε ο εργολάβος που ανέλαβε τα αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία;  Πως λέγεται αυτός; Ποια είναι η εταιρεία;

Καταλάβατε κύριοι πως τα έχετε κάνει μπάχαλο; Τα ίδια κι εσείς και οι προηγούμενοι και οι επόμενοι αν δεν αλλάξετε. Ο κόσμος έδωσε ένα 41% στον Μητσοτάκη γιατί πίστεψε ότι μπορεί να τον κάνει κράτος. Πούντο;;

Είπε ο Πορτοσάλτε αν δεν μπορεί ο Μητσοτάκης να έρθει άλλος να κάνει τη δουλειά. Ποιος ρωτάω εγώ; Ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι ακέφαλος ή ο Ανδρουλάκης που "μπουσουλάει" ακόμη;

Η κλιματική αλλαγή είναι ένα ωραίο άλλοθι, αλλά ο κόσμος έχει ενηλικιωθεί και δύσκολα το τρώει το παραμύθι. οι νέες γενιές δε, που μεγάλωσαν χωρίς τα μέσα των παππούδων μας και τα μπλε και πράσινα καφενεία, είναι πολύ πιο ψυλλιασμένες απ ότι νομίζετε. Ταξιδεύουν περισσότερο, βλέπουν έξω τι συμβαίνει συγκρίνουν και κρίνουν. Μη νομίζετε πως δεν θα σας αγνοήσουν. Το κάνουν ήδη. Δεν το πήρατε το μήνυμα με την αποχή στις εκλογές.

Συνεχίστε έτσι. Σε λίγο θα μείνετε με τα κομματόσκυλά να σας χειροκροτούν. Αλλά δεν θα έχετε το ακροατήριο να απευθυνθείτε και θα σας ξεράσει το ίδιο το δικό σας σύστημα!