ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επιχείρηση περισυλλογής ογκωδών και άλλων αντικειμένων στην περιοχή των Άσπρων Χωμάτων Νίκαιας

Επιχείρηση καθαρισμού και απομάκρυνσης ογκωδών αντικειμένων, κλαδιών , μπαζών  στην περιοχή  των Άσπρων Χωμάτων πραγματοποίησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Η Διεύθυνση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, συνεχίζει τις εκστρατείες καθαρισμού σε συγκεκριμένες περιοχές σύμφωνα με τα αιτήματα των πολιτών.  

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας προς τους κατοίκους, τονίζοντας την ανάγκη για οργανωμένη διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων και σε δήλωσή του αναφέρει:

« Η επιχείρηση καθαρισμού στην περιοχή των Άσπρων Χωμάτων είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθειά μας για μια πόλη καθαρή και φιλική προς τους κατοίκους και το περιβάλλον. Σε συνεργασία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Νικόλαο Καρδιά και παρά τις ελλείψεις προσωπικού, οδηγών και οδοκαθαριστών, ειδικά συνεργεία, οχήματα και εργαζόμενοι  φρόντισαν να αποκαταστήσουν την εικόνα της συγκεκριμένης περιοχής και οι δημότες οφείλουν να φροντίσουν για τη διατήρησή της. Τα τμήματα αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου μας  είναι στην υπηρεσία του πολίτη και μετά από προγραμματισμένα ραντεβού πραγματοποιείται η απομάκρυνση ογκωδών και άλλων αντικειμένων από την περιοχή. Η συμβολή όλων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχουμε ένα ασφαλές και καθαρό περιβάλλον».

 

Όσοι από τους δημότες επιθυμούν να διαθέσουν ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα) και κλαδιά –χόρτα κηπουρικών εργασιών, μπάζα πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με το Τμήμα Αποκομιδής Απορριμμάτων για τη Νίκαια στα τηλ. 2104955611 & 2104962900 και για το Τμήμα Αποκομιδής Αγ.Ι.Ρέντη στο 2104254340 & 341.

Τα αντικείμενα αυτά και τα κλαδιά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε όπως δίπλα σε κάδους, πλατείες, παρτέρια και πεζοδρόμους αλλά στο πεζοδρόμιο του κατόχου κατά την ημέρα αποκομιδής που έχει συμφωνηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας, έτσι ώστε τα πεζοδρόμια να μένουν ελεύθερα στους πεζούς και να μην εμποδίζεται η ορατότητα των οχημάτων.