ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ

Σύμη: Αυτή είναι η «διαδρομή θανάτου» που ακολούθησε ο δημοσιογράφος του BBC Featured

Σήμερα η νεκροψία - νεκροτομή του Μάικλ Μόσλεϊ

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για τα αίτια του θανάτου του Μάικλ Μόσλεϊ, ενώ σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομής από το νοσοκομείο της Ρόδου που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η ιατροδικαστής Δέσποινα Νάθενα, στην πρώτη της εξέταση, απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο επειδή είναι προχωρημένη η σήψη στη σορό, δεν μπόρεσε να διαπιστώσει τα αιτία θανάτου μακροσκοπικά, ούτε αν έπεσε από τα βράχια.

Δεν μπορεί επίσης να προσδιορίσει χρονικά πότε επήλθε ο θάνατος. Πάντως, δεν διαπίστωσε χτυπήματα.

Η ιατροδικαστής εκτιμά ότι πιθανότατα ο Μόσλεϊ ένιωσε κάποια έντονη αδιαθεσία και ξάπλωσε μόνος του.

Η κυρία Νάθενα, που μεταφέρθηκε μαζί με κλιμάκιο από το γραφείο Εγκληματικών Ερευνών και έφτασαν στο νησί με πλωτό σκάφος από τη Ρόδο για να εξετάσουν τη σορό, έκανε αυτοψία στον χώρο που βρέθηκε ο Βρετανός και ερεύνησε τον χώρο και από ψηλά, για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις πτώσης.

 
 

Η διαδρομή που ακολούθησε ο Μάικλ Μόσλεϊ

Η είδηση παραμένει πρώτη στα βρετανικά ΜΜΕ, ενώ η Daily Mail χαρτογράφησε την διαδρομή θανάτου που έκανε ο αγαπημένος στους Βρετανούς, παρουσιαστής.

Η βρετανική ηλεκτρονική εφημερίδα, αναφέρει αρχικά πως υπάρχουν τα ερωτήματα σχετικά με το πώς οι διασώστες δεν τον βρήκαν νωρίτερα. Σημειώνεται πως η σορός εντοπίστηκε μετά από πλάνα που τράβηξε εικονολήπτης της ΕΡΤ από την περιοχή.

Όπως σημειώνει η Daily Mail, ο Μόσλεϊ είχε μαζί του ένα μπουκαλάκι νερό, ενώ κατάφερε να σκαρφαλώσει σε μια απότομη πλαγιά με το θερμόμετρο να δείχνει 37 βαθμούς, από το Πεδί μέχρι την κορυφή του λόφου με θέα την Αγία Μαρίνα, στο νησί της Σύμης.

Η «διαδρομή θανάτου» του Μόσλεϊ

Ο παρουσιαστής πέρασε από ένα παραλιακό εστιατόριο, όπου τον έπιασαν και οι κάμερες του καταστήματος, πριν κατέβει σε μια πλαγιά που βρίσκεται κοντά σε έναν περιμετρικό φράχτη.

Εκτιμάται ότι συνέχισε να περπατά γύρω από τον φράχτη, προτού πέσει στο σημείο όπου βρέθηκε το άψυχο σώμα του, λίγα μέτρα μόλις από την παραλία, που ήταν γεμάτη κόσμο.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο Βρετανός παρουσιαστής πιστεύεται ότι πέθανε μετά από δύο περίπου ώρες αφότου έφυγε από την παραλία του Αγίου Νικολάου, την περασμένη Τετάρτη στις 13:30 το μεσημέρι.