ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Με τον γ.γ. του ΙΜΟ Aρσένιο Ντομίνγκεζ συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Ομίλου V Group Βύρων Βασιλειάδης

Ένα από τα βασικά σημεία της συζήτησης ήταν η επισκόπηση του Βύρωνα Βασιλειάδη σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της Antipollution Egypt

Σε πρόσφατη συνάντηση κατά τη διάρκεια του Capital Link Forum που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο Πρόεδρος του Ομίλου V Group  Βύρων Βασιλειάδης, είχε μια παραγωγική συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO)κ. Αρσένιο Ντομίνγκεζ

Πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή της Βουλευτού Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, αρμόδιας για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς και επικεντρώθηκε στη βιώσιμη στρατηγική του ΙΜΟ αλλά και στην έναρξη των  εργασιών της Antipollution Egypt.

Παράλληλα, η συνάντηση λειτούργησε ως πλατφόρμα για την ανταλλαγή απόψεων, δίνοντας έμφαση στις συλλογικές προσπάθειες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλιακή βιομηχανία. Ο κ. Ντομίνγκεζ και ο κ. Βασιλειάδης εμβάθυναν σε συζητήσεις για τις βιώσιμες πρακτικές, την προστασία του περιβάλλοντος και τον ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην ανάπτυξη ενός πράσινου θαλάσσιου οικοσυστήματος.

 

Ένα από τα βασικά σημεία της συζήτησης ήταν η επισκόπηση του  Βύρωνα Βασιλειάδη σχετικά με την επικείμενη έναρξη λειτουργίας της Antipollution Egypt.  Αυτό το εγχείρημα, μια κοινή εταιρεία του Ομίλου V Group και της Αρχής Διαχείρισης της Διώρυγας του Σουέζ, θα εισαγάγει καινοτόμες λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα σύμφωνα με τη Στρατηγική της Πράσινης Διώρυγας έως το 2030.

 
 Ο Βύρων Βασιλειάδης ανέφερε τις διάφορες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Antipollution συνολικά, με προηγμένα συστήματα συλλογής και διαχείρισης αποβλήτων και την ανάπτυξη τεχνολογιών φιλικών προς το περιβάλλον.
 

Πρόσφατα, η Antipollution ανακηρύχτηκε νικήτρια εταιρία στην κατηγορία Περιβάλλον και Πράσινη Ανάπτυξη στα Βραβεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ).

Οι δύο  πλευρές συμφώνησαν να διατηρήσουν ενεργή επικοινωνία σχετικά με τις δραστηριότητες της AntipollutionEgyptαλλά και να μελετήσουν πεδία συνεργασίας με μοναδικό στόχο την ενδυνάμωση της βιώσιμης ανάπτυξης και την προώθηση των αρχών της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

newmoney.gr