Ξενοκώστας: Στη Σύρο το πρώτο διεθνές κέντρο καινοτομίας της Cisco εκτός Αμερικής

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2022 13:50
Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, τα βήματα που έχουν γίνει μέχρι τώρα αλλά και οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν ήταν τα θέματα που ανέπτυξαν οι ομιλητές στη διάρκεια της πρώτης ενότητας του 5th Athens Investment Forum, με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη και ψηφιακός μετασχηματισμός», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής και συνδιοργανώνουν το ΤΕΕ και η Vertical Solutions.
 
Κατά τη διάρκεια της πρώτης ενότητας ο Πάνος Ξενοκώστας, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ONEX Shipyards & Technologies Group ανακοίνωσε ότι το πρώτο διεθνές κέντρο καινοτομίας της Cisco εκτός Αμερικής θα δημιουργηθεί στη Σύρο, όπου επίσης θα λειτουργήσει και η πρώτη σχολή για νέους εργατοτεχνίτες.
«Πριν λίγες μέρες ολοκληρώσαμε τη συμφωνία εξυγίανσης και αναβίωσης των ναυπηγείων της Ελευσίνας, που αμερικανικό επενδυτικό ταμείο αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με 102 εκατομμύρια ευρώ σε πρώτη φάση. Έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα μισού δισεκατομμυρίου ευρώ, με τα μισά έργα να είναι εμπροσθοβαρή και να υλοποιούνται μέσα στην επόμενη 5ετια» είπε και προσέθεσε ότι «στόχος είναι στην Ελευσίνα να αναπτυχθεί ένα εθνικό οικοσύστημα για τους εφοπλιστές που θα βρίσκουν ολοκληρωμένες λύσεις.»