Και οι δέκα (και παραπάνω) ήταν υπέροχοι!

Σάββατο, 11 Ιούνιος 2022 18:00
 
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Είναι -  και δικαιολογημένα -  η μεγαλύτερη διεθνής έκθεση της ναυτιλίας. Και πως θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού η ελληνική ναυτιλία, παραμένει η πρώτη στον κόσμο.
Γιατί από τα αρχαία χρόνια, η θάλασσα ζούσε αυτό τον τόπο και η θάλασσα θα δίνει ζωή για τους επόμενους πολλούς αιώνες.
 
Τα φετινά Ποσειδώνια, τα οποία έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών και επισκεπτών, ήταν πράγματι πιο επιτυχημένα από ποτέ.
Από οργανωτικής άποψης για άλλη μια φορά άψογα. Από συνέδρια, καινοτομίες και ... ειδήσεις, γεμάτα.
 
Κι από ικανοποίηση, πλήρης!
 
Στο περιθώριο φυσικά των Ποσειδωνίων, που δυστυχώς είναι μόνο κάθε δυο χρόνια (κε Θοδωρή Βώκο τα θέλουμε περισσότερες φορές), τα λαμπερά πάρτυ των εταιρειών με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν την παρέα, τη διασκέδαση και φυσικά τα όμορφα καλοκαιρινά ξενύχτια της παραλιακής Αττικής.
 
Τίποτα όμως απ΄όλα αυτά δεν θα συνέβαιναν αν πίσω από αυτή την λαμπρή διοργάνωση δεν υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που στο μεσοδιάστημα μέχρι την τελετή έναρξης, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι όλα στην εντέλεια.
 
Δεν είναι άλλοι από την ομάδα των Ποσειδωνίων. Την ομάδα που με επικεφαλής τον  Θοδωρή Βώκο, κάνουν όλα όσα χρειάζονται για να έχουν τα πάντα στη διάθεσή τους όλοι οι υπόλοιποι. Εκθέτες, επισκέπτες, δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι!
 
Είναι οι κρυφοί μικροί ήρωες που εργάζονται άοκνα όλο το διάστημα μέχρι τα Ποσειδώνια και νυχθημερόν την εβδομάδα της έκθεσης.
 
Είναι όλοι αυτοί, οι όμορφοι άνθρωποι της φωτογραφίας του θέματος.
 
Γνωρίζω πως όλοι  τους, είναι χαμηλών τόνων και ίσως διαβάζοντας αυτές τις λίγες αράδες, να κοκκινίζουν κρύβοντας ένα μικρό χαμόγελο, όμως εγώ ως δημοσιογράφος, και κυρίως ως μέλος της γιορτής των Ποσειδωνίων, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σ αυτούς τους ανθρώπους.
Για την στήριξη, την υπομονή, την αμεσότητα, την κάλυψη και τελικά για την ουσιαστική συνεργασία.
Όταν οι δημοσιογράφοι έχουμε σε τέτοια μεγάλα γεγονότα, μια τόσο σημαντική ομάδα υποστήριξης, η δουλειά μας γίνεται πολύ πιο εύκολη.
 
Αν και ξέρω πως δεν θέλουν τη δημοσιότητα, οφείλω να αναφέρω τους συντελεστές αυτής της ομάδας και να πω σε κάθε έναν ξεχωριστά το ευχαριστώ μου. Όπως και σε όλους τους υπόλοιπους εθελοντές και μη, αφανείς ήρωες των Ποσειδωνίων.
 
 
 
 
Η ομάδα της έκθεσης:
 
Δήμητρα Μιχαήλ
 
Θοδωρής Βώκος
 
Μαρία Γκίκα
 
Φώφη Κατσίμπρα
 
Άννα Κούρτη
 
Δημήτρης Λυμπερόπουλος
 
Νίκος Παπαδόγαμβρος
 
Καρολίνα Σάρδη
 
Αναστασία Ταμπακοπούλου
 
Μαρία Φώτου
 
Σας ευχαριστούμε!