Μαγνήτης ο ελληνόκτητος στόλος για τα Ποσειδώνια 2022

Τρίτη, 14 Σεπτέμβριος 2021 18:21
Ξεκίνησε η αντίστροφή μέτρηση για την διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια 2022. Η μεγαλύτερη ίσως ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, που ανοίγει τις πύλες της στην Ελλάδα, κάθε δύο χρόνια, δεν κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2020, εξαιτίας των περιορισμών που επεβλήθησαν σε παγκόσμιο επίπεδο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τώρα, και υπό την προϋπόθεση ότι η πανδημία δεν θα δημιουργήσει νέα προβλήματα στις μετακινήσεις,  δίνει «ραντεβού» για το επόμενο καλοκαίρι. 
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι διοργανωτές η συμμετοχή στην έκθεση είναι «απαραίτητη» για όλους τους εμπλεκομένους στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είναι απαραίτητη, κυρίως λόγω της έκτασης του ελληνόκτητου στόλου, και των ελλήνων εφοπλιστών. Η παγιωμένη, παγκόσμια πρωτιά, αποτελεί μαγνήτη, για όλους και εξασφαλίζει υψηλό αριθμό συμμετεχόντων σε κάθε διοργάνωση. Χαρακτηριστικά τα Ποσειδώνια αναφέρουν ότι ο ελληνόκτητος στόλος αξίζει πλέον 132,5 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 32% τα τελευταία τρία χρόνια.
 
Επίσης τα 187 ελληνικών συμφερόντων πλοίων που βρίσκονται υπό ναυπήγηση έχουν αξία 14,99 δισ. δολάρια. Τέλος σε ότι αφορά τη second hand οι έλληνες πλοιοκτήτες έχουν επενδύσει περισσότερα από 4,79 δισ. δολάρια για να αποκτήσουν 274 πλοία.