Η δράση του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διήμερο

Δευτέρα, 02 Δεκέμβριος 2019 18:42
Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι εννέα αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
 
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Αλεξανδρούπολης, πνευστή λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, το πλήρωμα του ανωτέρω σκάφους με τη συνδρομή έτερου περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αλεξανδρούπολης. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Αλεξανδρούπολης.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίος, για παράβαση του Ν. 4139/2013 «Νόμο περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».
 
Συγκεκριμένα, κατά τον κατάπλου Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο λιμένα Μεστών προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, κατά τη διενέργεια ελέγχων από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω κατείχε εντός της χειραποσκευής του α) μία πλαστική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού μικτού βάρους 265 γραμμαρίων περίπου καθώς και β) 240 πακέτα λαθραίων καπνιστικών προϊόντων διάφορων επωνυμιών τα οποία δεν έφεραν την ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
 
Από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα και η ναρκωτική ουσία.
 
*****
Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών ηλικίας 22, 20, 26 και  ετών  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής στον επιβατικό σταθμό του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν και επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα άλλων προσώπων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού  προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας στην πύλη εξόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, σε Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, διαπιστώθηκε ότι  ο 32χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία εμφάνιζαν μέτρο «άρνησης εισόδου σε έδαφος SCHENGEN» και τα οποία είχαν ανακληθεί από τις αρμόδιες αρχές έκδοσης τους. 
 
Ο 32χρονος ως οδηγός του ανωτέρω οχήματος επίσης, κατείχε και επέδειξε πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης καθώς και ακυρωμένη άδεια κυκλοφορίας του Ι.Χ.Ε. οχήματος.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν όλα τα παραπάνω έγγραφα.
 
*****
Στη σύλληψη ενός 50χρονου αλλοδαπού  προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Λιμεναρχείου Νάξου.
 
Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε ο ανωτέρω είχε αφαιρέσει από Ι.Χ.Ε. όχημα, που ήταν σταθμευμένο στη χερσαία ζώνη λιμένα Νάξου, έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και άλλα προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη του οχήματος.
 
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Νάξου.