Ας κλείσουν τα πάντα τώρα, για να μην κλείσουν οριστικά μετά!

Τρίτη, 02 Μάρτιος 2021 20:05
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Τέτοιες μέρες ήταν πέρυσι, όταν ο πλανήτης παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τα νέα από αυτόν τον περίεργο ιό, που ερχόταν γοργά από την ανατολή!
Κι αν τον πρώτο καιρό η αισιόδοξη σκέψη ήταν –ως συνήθως- σιγά μην έρθει κι εδώ, όταν βλέπαμε να σκάνε τα κρούσματα στη μία μετά την άλλη ευρωπαϊκή χώρα, αρχίσαμε να ανησυχούμε.
Η πρώτη καραντίνα, πρωτόγνωρη φυσικά για όλους μας, ήταν πράγματι μια τρομακτική εμπειρία. Ο φόβος του άγνωστου, αλλά και οι συγκλονιστικές εικόνες με τα φέρετρα στα φορτηγά, μας έκαναν να κλειστούμε στα σπίτια και να μην – στην κυριολεξία – πλησιάζουμε ούτε τα παιδιά μας.
 
Προφανώς και τα πήγαμε καλά τότε, προφανώς και τα νούμερα τόσο σε κρούσματα όσο και σε θανάτους ήταν χαμηλότερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και πέρασε ο καιρός με φόβο μεν, αλλά και με τη σιγουριά ότι την …σκαπουλάραμε. Ειδικά όταν ήρθε το καλοκαίρι και με την λεγόμενη ραστώνη της ζέστης και της ξεγνοιασιάς, έως και το ξεχάσαμε.
 
Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα. Και δυστυχώς ο ιός είναι ακόμη εδώ. Κι αν ένα τεράστιο βήμα έχει γίνει σε σχέση με πέρυσι, με την παραγωγή του εμβολίου, αυτό το λεγόμενο τοίχος ανοσίας, μοιάζει ν αργεί να έρθει.
Ναι έχουμε κουραστεί όλοι. Ναι, η οικονομία έχει γονατίσει. Ναι, αναρωτιόμαστε αν θα πάμε στα χωριά μας το Πάσχα.
Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει τώρα. Κι όσο κι αν οι ειδικοί  ή οι πολιτικοί προφανώς ακούγοντας τον κόσμο, δεν θέλουν να τον κουράσουν παραπάνω, η λύση είναι μονόδρομος: Γυρίστε στον Μάρτιο ΤΩΡΑ!!!
 
Αν δεν επιβληθεί το ίδιο σκληρό μέν, αποτελεσματικό δε λοκντάουν του περασμένου Μαρτίου, δεν θα πέσουν τα κρούσματα. 
 
Έπρεπε για την ακρίβεια να έχει γίνει καιρό τώρα μπας και καθαρίζαμε.
 
Το λοκντάουν που λέμε ότι ισχύει τώρα, είναι για γέλια. Δεν τηρείται προφανώς τίποτα. Και είναι λογικό.
 
Όμως, ας πάρουν οι αρμόδιοι την σωστή απόφαση τώρα. Πριν να είναι αργά. 
 
Ας κλείσουν τα πάντα για 15 μέρες, για να μην κλείσουν οριστικά μετά!
 
Η μόνη λύση. Τα υπόλοιπα είναι ημίμετρα.