Ένας χρόνος κανονικότητας!

Τετάρτη, 08 Ιούλιος 2020 10:39
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Εμείς οι Ολυμπιακοί στον Πειραιά και όχι μόνο, γρκινιάζουμε κάθε φορά που βλέπουμε την ομάδα να … σέρνεται. Είτε μας φταίνε οι παίκτες, είτε ο προπονητής, είτε το χορτάρι κοκ.
 
Μέχρι που ο Ολυμπιακός βρήκε έναν κανονικό προπονητή και με τον Μάρτινς, όχι απλά βλέπουμε, αλλά απολαμβάνουμε ωραία μπάλα!
 
Έτσι και στην πολιτική, τα πράγματα είναι απλά. Γιατί το απλό τελικά, είναι και το πιο δύσκολο.
Επιλέγεις προπονητή – ηγέτη με σοβαρότητα και γνώσεις, και είσαι σαν χώρα σε μια πορεία κανονικότητας και συνεχούς ανόδου.
Επιλέγεις κάποιον που μαθαίνει στου … κασίδι το κεφάλι και με παίκτες – παλτά, τραβάς, ότι τράβηξες στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Ένας χρόνος Νέας Δημοκρατίας λοιπόν. Ένας χρόνος Μητσοτάκη που αγνοώντας κανείς τις φωνές της αντιπολίτευσης περί εύνοιας από τα ΜΜΕ, αντικειμενικά αν το δει κανείς, σημειώνει μόνο θετικό πρόσημο. 
 
Θες από την κρίση του Έβρου και την αποφασιστικότητα; Θες από την τεράστια απειλή της πανδημίας, που γίναμε χώρα πρότυπο στα ξένα ΜΜΕ; Θες από την μέχρι τώρα πορεία του τουρισμού, που ο φοβισμένος τουρίστας ξέρει ότι έρχεται σε μια ασφαλή χώρα;
Θες ακόμη από το διπλωματικό παρασκήνιο για τις κινήσεις της Τουρκίας σε Λιβύη και ανατολική Μεσόγειο;
 
Απ όπου κι αν το δεις δεν μπορεί να μην συμφωνήσεις πως αυτή η κυβέρνηση κάνει τουλάχιστον τα βασικά και τα λογικά.
 
Μένει το μεγάλο στοίχημα της οικονομίας και του ολέθρου που αφήνει πίσω της η πανδημία. 
Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να περιμένει το εμβόλιο. Πρέπει να δει τι θα κάνει με την οικονομία της.
Το δυνατό σημείο του Κυριάκου είναι η οικονομία. Πιθανά τα πράγματα να μην έρθουν όπως τα υπολογίζει ο ίδιος και το οικονομικό του επιτελείο, γιατί αυτός ο ιός είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν ξέρει τι μας περιμένει τον χειμώνα που έρχεται.
 
Όμως κανείς δεν αμφιβάλλει πως θα γίνουν τα ανθρωπίνως δυνατά, ώστε οι απώλειες να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες.
 
Άλλωστε, τις τελευταίες μέρες επικρατεί ένας οργασμός διαδικασιών και ενάρξεων έργων, που αν μη τι άλλο, δηλώνουν τόσο την αποφασιστικότητα, όσο και την πίστη ξένων επενδυτών, πως η Ελλάδα είναι πράγματι μια χώρα ευκαιριών και με σοβαρή κυβέρνηση. Άρα μπορείς να συζητήσεις.
 
Τα έργα στο Ελληνικό, η συμφωνία των ναυπηγείων Ελευσίνας, ακόμη και η υπογραφή για την αξιοποίηση του Πύργου του Πειραιά, δίνουν ελπίδα ότι κάτι αλλάζει σ αυτόν τον τόπο.
 
Μακάρι να έρθουν καλύτερες μέρες, γιατί ο έλληνας υπέφερε αρκετά από την δεκαετή κρίση και δεν αντέχει άλλο η καμπούρα του.
 
Με καλό προπονητή, ας ελπίσουμε ότι το έτος σταθμός του 2021, θα είναι το έτος που η Ελλάδα θα ξαναγίνει η χώρα που όλοι ονειρευόμαστε να ζούμε!