Παιδιά, της Ελλάδος παιδιά!

Τρίτη, 03 Μάρτιος 2020 17:52
Του Ζαφείρη Σπυριδάκη
 
Πίστευα είναι η αλήθεια, πως για ακόμη μία φορά, επειδή είμαστε λαός του χαβαλέ, ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό της κρίσης με την Τουρκία στο θέμα του μεταναστευτικού, θα περνούσε στον καιρό των social media ως άλλο ένα θέμα προς συζήτηση με ... διχαστικό διαδικτυακό ξέσκισμα!
 
Έπεσα μέσα! 
 
Σερφάροντας κανείς κυρίως στο φέισμπουκ, εκεί όπου όλοι οι επαναστατημένοι έλληνες του καναπέως, γράφουν με στόμφο κιόλας την παρόλα τους, αναρωτιέται: αν συμβεί τίποτα σοβαρότερο, υπάρχει περίπτωση να τα βγάλουμε πέρα με την πραγματική απειλή;
 
Όχι πως δεν υπάρχουν και οι ψύχραιμες φωνές, όμως στην πλειοψηφία τους, όπως άλλοτε η ελλάδα χωριζόταν σε πράσινα και μπλε καφενεία, έτσι και τώρα σκοτώνονται οι ... πολεμοκάπηλοι με τους ανθρωπιστές.
 
Λες και οι στρατιώτες ακόμα, θέλουν να ρίχνουν σφαίρες!
 
Ηρεμία. 
 
Ούτε πόλεμος θα γίνει, ούτε θα βουλιάξουμε καραβιές με μετανάστες.
 
Ο έλληνας διαχρονικά έχει δείξει-αποδείξει δύο πράγματα:
 
Α) την μεγαλοψυχία του για τον συνάνθρωπο και
Β) την αποφασιστικότητά του να υπερασπίσει τα άγια χώματά του
 
Οπότε και οι δύο πλευρές καλυμμένες είναι! Αφήστε λοιπόν στην άκρη τα αναθέματα και χαρακτηρισμούς για υπανθρώπους ή χρυσαυγίτες και πολεμοκάπηλους κτλ.
Έλληνες είμαστε όλοι που θέλουν ειρήνη και σεβασμό. Σε όλα. Όχι μόνο στα ανθρώπινα δικαιώματα. Και στα κυριαρχικά μας.
 
Το ότι υπάρχει μία κρίση προερχόμενη από τον –σε δύσκολη θέση λόγω Συρίας Ερντογάν- είναι ένα γεγονός.
Αυτό, το κράτος πρέπει να το αντιμετωπίσει. Η λύση που προτείνουν οι Συριζαίοι για ανοιχτά σύνορα, είναι ουτοπική, ανέφικτη και επικίνδυνη. 
 
Μια σοβαρή κυβέρνηση όταν υπάρχουν κρίσεις πρέπει να λαμβάνει μέτρα. Ο Μητσοτάκης μέχρι τώρα λειτουργεί βάσει λογικής, ψυχραιμίας και αποφασιστικότητας.
 
Αλίμονο αν περάσει το μήνυμα ότι δεν μπορούμε ούτε τα σύνορά μας να φυλάξουμε!
 
Την από θαλάσσης εισβολή είναι το θέμα πως θ αντιμετωπίσει. Εκεί που από τη μια το διεθνές δίκαιο κι από την άλλη η ωμότητα των Τούρκων που σπρώχνουν τα φουσκωτά που είναι γεμάτα μετανάστες με όποιο καιρό στα χωρικά μας ύδατα, δυσκολεύει τις αποφάσεις.
 
Το Λιμενικό Σώμα,  έχει δείξει ανθρωπιά μέχρι τώρα με την σωτηρία χιλιάδων ψυχών. Μια ανθρωπιά που στοίχησε μέχρι και ζωές. Είναι νωπή άλλωστε η θυσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου, του ήρωα του Αιγαίου, που έσωσε πάνω από 5000 ανθρώπους, αλλά στο τέλος η καρδιά του δεν άντεξε.
 
Αυτό που κάνει ο Μητσοτάκης, να ενημερώσει την Ευρώπη για το τι συμβαίνει στα σύνορα, είναι στα πλαίσια του διπλωματικού πεδίου, ως οφείλει να κάνει.
Η αλήθεια είναι πως το πάει καλά μέχρι τώρα. Κι έτσι πρέπει να συνεχίσει.
 
Προφανώς και υπάρχουν δυσκολίες  γιατί ως γνωστόν, η ... φράου δεν θέλει να δυσαρεστήσει το αγαπημένο της παιδί. Όμως καιρός είναι η Ευρώπη, να σταθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων, αλλά και στις αρχές των οραματιστών – ιδρυτών της, ώστε να παραμείνει έστω και τύποις, Ενωμένη!
 
Ναι, ο έλληνας είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος, όταν πάρει την εντολή να φύγει χωρίς δεύτερη σκέψη να υπερασπιστεί τη χώρα του.
Ναι, είναι έτοιμος να βουτήξει χειμώνα με 10 μποφόρ για να σώσει το παιδί ή την γυναίκα που χαροπαλεύει με τα κύματα.
 
Ας είμαστε όμως, έστω και μέσα από τις κομματικές μας αντιπαραθέσεις, ενωμένοι σε δύσκολες ώρες. 
 
Ενότητα, ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και ανθρωπιά.
 
Τι διάολο, δεν βάλαμε μυαλό 10 χρόνια τώρα κρίσης, που όλοι μας, έχουμε ματώσει; 
Για να μην πάμε σε καταστάσεις παρελθόντων ετών, που μάλλον απ ότι φαίνεται δεν μας συνέτησαν!
 
Έλληνες είμαστε όλοι. Ας σταθεί ο ένας πλάι στον άλλον, δίχως ακρότητες.