Οι "εκλεκτοί" του ΠΑΣΟΚ για τα ψηφοδέλτια. Ποιοι είναι οι επικρατέστεροι για Α και Β Πειραιά

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2022 13:37
 
Θέσεις μάχης ενόψει εθνικών εκλογών παίρνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Ενδεικτικό είναι ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου  ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να συγκαλέσει την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, προκειμένου αφενός το Σώμα του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου να εγκρίνει το κυβερνητικό πρόγραμμα, αφετέρου να παρουσιαστούν σε αυτό οι Τομείς του κόμματος με τη νέα σύνθεσή τους, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων για τις εθνικές κάλπες.
 
 
Για τα τελευταία, διαφαίνεται ήδη η ανανέωση σε μεγάλο βαθμό, κάτι που υπήρξε στοίχημα για τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και επετράπη από την μεγάλη προσφορά νέων και επιτυχημένων ανθρώπων για συμμετοχή στα ψηφοδέλτια του κόμματος, μετά από πολλά χρόνια. Ο όγκος των βιογραφικών που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων ήταν θεαματικός, ενώ σε πολλά από αυτά έβρισκε κανείς ανθρώπους με μεταπτυχιακούς ή και διδακτορικούς τίτλους, και επιτυχημένους επαγγελματίες κάτω των 40 ετών. Από την άλλη, ουδείς υποβαθμίζει τον ρόλο της εμπειρίας, με τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ να αναμένονται ως μία σύνθεση των δύο ιδιοτήτων. Το σκεπτικό είναι ότι όσοι το επιθυμούν, θα μπουν όπου επιθυμούν, προκειμένου να βοηθήσουν στη συλλογική προσπάθεια του κόμματος για ‘ολική επαναφορά’. Λογικές ‘κοψίματος’ από τα ψηφοδέλτια για εσωκομματικούς λόγους δεν υπάρχουν. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνον εφόσον προέκυπταν νομικής ή ηθικής τάξεως ζητήματα. Πέραν αυτών, την ηγεσία φαίνεται να απασχολεί και η συγκρότηση των ψηφοδελτίων να ‘ταιριάζει’ με τα χαρακτηριστικά κάθε περιφέρειας, εξ ου και προκρίνονται υπό συνθήκες καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά άνθρωποι στην περιοχή τους. 
 
Υποψήφιοι θα είναι εκ νέου, στις ίδιες περιφέρειες, όλοι οι βουλευτές του κόμματος, πλην του βουλευτή Επικρατείας Γιώργου Καμίνη που δεν θέλησε να είναι εκ νέου υποψήφιος (αρχικά συζητείτο να κατέβει στη Χίο) και του Βασίλη Κεγκέρογλου που αποφάσισε να ασχοληθεί με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να διεκδικήσει την ηγεσία του δήμου Μινώα Πεδιάδας.
 
Στην Ά Αθηνών, υποψήφιος θα είναι εκ νέου ο πολύπειρος Κώστας Σκανδαλίδης, όπως και ο πρώην υπουργός Παύλος Γερουλάνος, η Ρωξάνη Μπέη, η Πόπη Γιαννοπούλου, ο Πάνος Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Δημήτρης Οικονόμου και η Ζέφη Δημαδάμα.
 
Στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και οι : Παναγιώτης Βλάχος, Ρένια Ζαρκαδούλα, Κατερίνα Μπατζελή, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Γκανιάτσος, Μιλένα Αποστολάκη  και Γιάννης Πούπκος. Στον Νότιο Τομέα θα κονταροχτυπηθούν η Τόνια Αντωνίου, με τον Στέφανο Ξεκαλάκη, τον Παύλο Χρηστίδη, την Αναστασία Σιμητροπούλου, τον Θόδωρο Παπαθεοδώρου, την Μαρία Τσέλιου και τον Άρη Τσαμπώρα. Στον Δυτικό Τομέα θα βρεθεί εκ νέου υποψήφια η Νάντια Γιαννακοπούλου, αλλά και οι : Μιχάλης Καρχιμάκης, Ηρακλής Δρούλιας, Θανάσης Κατερινόπουλος και Θανάσης Βαφειώτης.
 
 
Στην Ανατολική Αττική θα κονταροχτυπηθούν ο πρώην Γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης με τον ‘ανδρουλακικό’ Γιάννη Σμέρο, αλλά και τους Σπύρο Βρεττό, Βάσια Αναστασίου, Παντελή Ασπραδάκη και Λάζαρο Καραούλη, Μιλτιάδη Νεκτάριοενώ στη Δυτική Αττική θα ‘παλέψουν’ ο Άγγελος Λιόσης με τον Μηνά Αναστασάκη.
 
 
Στην Ά Πειραιώς έχει ακουστεί το όνομα του Παναγιώτη Φασούλα, που πάντως δεν έχει ‘κλείσει’, όπως βεβαίως του Βασίλη Κατσαφάδου και του Λευτέρη Χρυσοφάκη, γνωστού ... Ολυμπιακού με συμμετοχή στον ερασιτέχνη, αλλά και γνωστού επαγγελματία, τόσο στον χώρο της εστίασης όσο και στον χώρο της ναυτιλίας.  Ωστόσο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, έχει συζητήσει και με τον Ιωσήφ Βουράκη, Πρόεδρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝ)  ο οποίος και είναι μία από τις καλές περιπτώσεις στον Πειραιά, αφού και γνωστός είναι στους Πειραιώτες, και έργο έχει κάνει στην  μέχρι τώρα θητεία του στον Δήμο Πειραιά.
Στη ΄Β Πειραιώς, υποψήφιοι θα είναι εκτός απροόπτου οι: Δημήτρης Διαμαντίδης, Δημήτρης Κατσικάρης, Γιάννης Τσούτσας και Λεωνίδας Αθανασιάδης.
 
 
Υποψήφιος εκ νέου στην Ά Θεσσαλονίκης θα είναι ο πολύπειρος βουλευτής Χάρης Καστανίδης, αλλά και οι : Αντώνης Σαουλίδης, Κυριάκος Μερελής, Πέννυ Δαλαμπούρα, Νίκος Ξυλούρης και Πέτρος Λεκάκης. Στη ΄Β Θεσσαλονίκης, πέραν του βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, θα πολιτευτούν οι Θανάσης Γλαβίνας, Κώστας Πετρίδης και Μιχάλης Πάππου. Στο Κιλκίς, πέραν του βουλευτή Γιώργου Φραγγίδη, θα πολιτευτούν ο Στέφανος Παραστατίδης και ο Γιώργος Αναστασιάδης, ενώ στη Δράμα, πέραν της Χαράς Κεφαλίδου, υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Τάσος Νικολαΐδης και ο Δαμιανός Καγκελίδης.
 
Στη Ροδόπη, πέραν του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ, θα είναι οι υποψήφιοι ο Γιώργος Μανανάς, η Σιμπέλ Μουσταφάογλου και ο Ριτβάν Μολαϊσά. Στον Έβρο θα κονταροχτυπηθούν ο Σταύρος Βαβίας και ο Παναγιώτης Ζαπάρτας, ενώ στην Καβάλα θα κατέβει ο Δημήτρης Παπουτσής και ο Σάββας Εμινίδης. Στις Σέρρες θα βρεθούν ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Τζελέπης και ο Παναγιώτης Καρίπογλου, ενώ στη Φλώρινα θα είναι υποψήφιοι οι : Ελισσάβετ Παναγιωτίδου, Λάζαρος Λαβασίδης, Λεωνίδας Καλυβιάνος και Νίκος Σαμαράς. Στην Χαλκιδική θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο βουλευτής Απόστολος Πάνας, ενώ στην Ξάνθη ο Ανέστης Αντωνιάδης.
 
Στην Πέλλα, υποψήφιος θα είναι εκτός απροόπτου, ο Νίκος Τσακιρίδης, στα Γρεβενά ο Γιάννης Στούπας και στη Φθιώτιδα οι : Κωνσταντίνα Αντεργιώτη, Νίκος Τσώνης, Παναγιώτης Κυριάκου και Αντώνης Παπαγόρας. Στα Ιωάννινα θα είναι υποψήφιοι ο Σωτήρης Ζαρπαλάς και ο Κωνσταντίνος Γάτσιος, ενώ στην Άρτα ο βουλευτής Χρήστος Γκόκας και ο Χρήστος Μέγας και στην Κοζάνη ο πολύπειρος Πάρις Κουκουλόπουλος.
 
Στη Λάρισα υποψήφια θα είναι εκ νέου η Γραμματέας της ΚΟ Ευαγγελία Λιακούλη και στα Τρίκαλα η Λένα Χαλβατζά και ο Γιώργος Οικονόμου. Στην Καρδίτσα υποψήφιοι θα είναι ο Βαγγέλης Τσουκνίδας και ο Σωτήρης Παπαγεωργίου. Στη Μαγνησία υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Γιώργος Πετρουλάκης και ο Δημήτρης Τσιμπανάκος, η Ματίνα Τρίγγου, ο Φώτης Χατζηδημητρίου και ο Νίκος Χαυτούρας. Στην Αιτωλοακαρνανία, υποψήφιοι αναμένεται να είναι οι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Βαγγέλης Γάκης, Παναγιώτης Τρυφιάτης και Σπύρος Μπαρμπαρέσος.
 
Υποψήφιος εκ νέου στην Αχαΐα θα είναι ο νυν βουλευτής και πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, η Κατερίνα Σολωμού και ο Μαρίνος Σκανδάμης. Στην Ηλεία, πέραν του επικεφαλής της ΚΟ Μιχάλη Κατρίνη, υποψήφιος θα είναι και ο Μάικ Αμπουχάτμπα. Στην Αρκαδία, υποψήφιος θα είναι προφανώς ο νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Βαγγέλης Γιαννακούρας. Στη Λακωνία, τη θέση του πατέρα της Λεωνίδα στα ψηφοδέλτια, παίρνει η Νάγια Γρηγοράκου και στην Αργολίδα υποψήφιοι αναμένεται να είναι ο Παναγιώτης Ψυχογιός και ο Τάσος Χιβιδόπουλος. Στη Μεσσηνία θα πολιτευτούν εκτός απροόπτου ο Μενέλαος Γερονικολός, ο Γιάννης Πάζιος και ο Γιώργος Κατσούλης. Στην Εύβοια αναμένεται να δοκιμαστούν η Κατερίνα Καζάνη, η Κατερίνα Περλεπέ και ο Αλέξανδρος Θεοδώρου, ενώ για την Κορινθία ακούγονται η Κατερίνα Φαρμάκη, ο Τζίμης Αγγελόπουλος, ο Βαγγέλης Ανδριανάκος και η Κατερίνα Ταγαρά.
 
Υψηλά τον πήχη βάζει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής για την Κρήτη, που αποτελεί παραδοσιακό ‘κάστρο’ του ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ιδιαίτερη πατρίδα του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη. Στο Ηράκλειο αναμένεται να πολιτευτούν οι : Φραγκίσκος Παρασύρης, Βασίλης Λαμπρινός, Παύλος Μπαριτάκης, Ελένη Βατσινά, Σταύρος Τζεδάκης και Χρήστος Στρατάκης, στα Χανιά η Λίτσα Κουρουπάκη και στο Ρέθυμνο ο περιφερειακός σύμβουλος Μανώλης Χνάρης και η πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρεθύμνου Ελευθερία Μιχάλα.
 
Στα Δωδεκάνησα αναμένεται να πολιτευτούν οι: Γιώργος Νικητιάδης, Βάιος Καλοπίττας, Κατερίνα Γαβαλά, Παναγιώτης Κουνάκης  και Φώτης Χατζηδιάκος. Για τις Κυκλάδες προορίζονται ο Γιάννης Βλασερός, ο Δημήτρης Καπούνης και ο Γιάννης Πολυχρονάκης. Στη Λέσβο ακούγονται τα ονόματα των Γιώργου Πετρέλη, Μάγδας Τούφου και Βάσως Χοχλάκα, ενώ στην Κεφαλλονιά αναμένεται να πολιτευτεί ο Λευτέρης Κρητικός.
 
από Real News