Γνωρίζει ότι διοικεί το Κανάλι 1 του Πειραιά;

Τρίτη, 13 Δεκέμβριος 2016 17:20
Του Νάσου Πουλακίδα
 
Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 20 χρόνια πέρασα στον δημοτικό ραδιοσταθμό Κανάλι – 1. Από τη θέση του αρχισυντάκτη ξεκίνησα το καλοκαίρι του 1987 μέχρι και την 31η Ιουλίου του 2013 όταν συνταξιοδοτήθηκα. Για λίγα χρόνια απομακρύνθηκα από τη θέση μου για πολιτικούς λόγους επί δημαρχίας του Στ. Λογοθέτη.
Απομακρύνθηκα όχι μόνον εγώ, αλλά και άλλοι Πειραιώτες που φτιάξαμε έναν από τους πρώτους σταθμούς της ελεύθερης ραδιοφωνίας στη χώρα μας, όπως ο Δ. Καπράνος, ο Χ. Παυλίδης, ο Θ.Βαμβακάρης, η Β. Πισιμίση και άλλοι. 
 
Το Κανάλι – 1 έχει ιστορική αξία και παίζει ιδιαίτερο ρόλο στα πράγματα της χώρας, κάτι που από ότι πληροφορήθηκα δεν πρέπει να γνωρίζει η σημερινή διοίκηση του. Επισκέφθηκα τον  ραδιοσταθμό του Πειραιά προ ημερών και είδα την έκδηλη ανησυχία των συναδέλφων προς τα  που βαδίζει το «μαγαζί». Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την αρχή του 2017 ο πρόεδρος Τ. Αβραμίδης – λόγω χαμηλής ακροαματικότητας – θα «κόψει» το κεντρικό δελτίο ειδήσεων από μία ώρα καθημερινά σε μισή ώρα, ενώ θα σταματήσουν τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου!!! Αν είναι δυνατόν να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις σήμερα. Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ γνωρίζει τι διοικεί;.. Καλός και άγιος ο δήμαρχος κ. Μώραλης που τον τοποθέτησε επικεφαλής της δημοτικής ραδιοφωνίας, όμως ρωτήθηκε για τις προθέσεις του συνταξιούχου δημοσίου υπαλλήλου; Εύχομαι να μην επαληθευτούν οι πληροφορίες διότι πολλά θα κριθούν και για τη θέση που θα λάβουν επώνυμοι δημοσιογράφοι που ασχολούνται στο Κανάλι – 1 όπως οι Ν. Παρασκευάς και Ν. Μπαρδούνιας. Ακόμα και ο Στ. Μπρατσόλης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, με την πείρα του και την επί πολλά χρόνια ενασχόληση του στο mega.
 
Θα πρέπει ήδη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων να ενημερώσουν την ΕΣΗΕΑ και το σωματείο των τεχνικών για αυτές τις πληροφορίες ώστε να σταματήσουν οι προεδρικές μεθοδεύσεις (επαναλαμβάνω αν είναι σωστές οι πληροφορίες) και να μη συρρικνωθεί το ενημερωτικό στοιχείο του σταθμού. Φτάνει που το τελευταίο δελτίο ειδήσεων ακούγεται κάθε βράδυ στις 9!.. Άκου στις 9…Λες και δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι, λες και η ζωή σταματά τόσο νωρίς…
Η διοίκηση του σταθμού έχει στα χέρια της το τεράστιο όπλο του δήμου για να διαφημίσει το Κανάλι – 1. Δεκάδες αυτοκίνητα του δήμου και δημοτικά κτήρια μπορούν να δεχτούν αφίσες για τον σταθμό. Το έχει κάνει η διοίκηση της ΔΗΡΑΠ; Μάλλον όχι, κάτι βέβαια για το οποίο δεν θα είναι αντίθετοι ο δήμαρχος Πειραιά και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.