Β. Κορκίδης: «Αυτά που θέλουν οι δανειστές να ισχύσουν στην Ελλάδα είναι αντίθετα με αυτά που ισχύουν στην Ευρώπη»

Τετάρτη, 23 Νοέμβριος 2016 05:39
Τα εργασιακά προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης στη πλειοψηφία τους μάλλον αφορούν & σίγουρα εξυπηρετούν τους ξένους εργοδότες που θα εξαγοράσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις "για ένα κομμάτι ψωμί" με τη χρήση του εξωδικαστικού μηχανισμού των "κόκκινων" δανείων & των ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργεί η υπερφορολόγηση.
Οι επίμονες απαιτήσεις των δανειστών στα εργασιακά εξυπηρετούν φωτογραφικά τους ξένους εργοδότες-επενδυτές σε ελληνικές εταιρείες-τράπεζες & όχι εμάς τους ΜμΕ Έλληνες εργοδότες, που δεν επιθυμούμε άλλες δήθεν μεταρρυθμίσεις. Η αποδόμηση και ο "κανιβαλισμός" της αγοράς εργασίας δημιούργησε ένα 72% των ανέργων να είναι ήδη μακροχρόνια άνεργοι και το 62% των εργαζομένων να απαςχολούνται με μερική και εκ περιτροπής εργασία, ενώ 245.000 λουκέτα έστειλαν χιλιάδες μικρομεσαίους στα αζήτητα. Φτάνει λοιπόν με τον αφελληνισμό των επιχειρήσεων, την επιχειρηματική και εργασιακή μετανάστευση και κάθε που συρρικνώνει την οικονομία.
Οι Προτάσεις της ΕΣΕΕ είναι η διατήρηση του κατώτατου μισθού, χωρίς άλλο υποκατώτατο μέχρι τη λήξη του προγράμματος το 2018. Επαναφορά της επεκτασιμότητας νέων επικαιροποιημένων κλαδικών συμβάσεων, την αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και τη διατήρηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων έν αναμονή της απόφασης του Ευρωδικαστηρίου!
Δυστυχώς όμως σε κάθε διαπραγμάτευση της εκάστοτε μνημονιακής αξιολόγησης στο τέλος συμφωνούνται, αυτά που θέλουν και όπως τα θέλουν, οι δανειστές!
Βασίλης Κορκίδης
Πρόεδρος ΕΣΕΕ