Ανασφάλιστοι;.. Δοξάστε τους!..

Κυριακή, 20 Νοέμβριος 2016 18:29
Του Νάσου Πουλακίδα
 
17 Νοέμβρη 2016. Ώρα 7.30΄ το απόγευμα. Εθνική οδός Άρτας – Πρέβεζας, τρία χιλιόμετρα πριν από τον Λούρο. Ο 75χρονος θείος Τάκης Ντόβας με συνεπιβάτιδα την  κατά τρία χρόνια νεότερη συμβία του Βούλα, φορώντας όπως πάντα ζώνες ασφαλείας, κατευθύνονται προς το σπίτι τους στο Θεσπρωτικό.
Ξαφνικά κι ενώ πηγαίνουν κανονικά στο δεξί άκρο της εθνικής οδού, ψελλίζει η θεία: «Που πάει αυτός!» Αυτό ήταν… Σε δευτερόλεπτα γίνεται σφοδρή πλαγιομετωπική σύγκρουση και το αυτοκίνητο του θείου από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης κάνει στροφή και βρίσκεται με μέτωπο προς την  Άρτα!..
 
Η θεία «φεύγει» επί τόπου και ο Τάκης χτυπάει στο ισχίο. Ο υπαίτιος οδηγός είναι συνταξιούχος αστυνομικός και οδηγεί ένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο και χωρίς πινακίδες!.. Κι εδώ αρχίζουν τα «ωραία» αν μπορείς να τα ονομάσεις έτσι. Ο θείος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άρτας όπου την επομένη πληροφορούνται οι οικείοι του ότι ο αξονικός τομογράφος είναι χαλασμένος. Ο αξονικός χαλάει στο συγκεκριμένο νοσοκομείο πολλές φορές τον χρόνο.
 
Γιατί;.. Μήπως γνωρίζουν κάτι περισσότερο οι βουλευτές του νομού; Λέμε μήπως;  Γιατί πολλά ακούγονται και από το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά λόγω φόβου δεν ξανοίγονται.
 
Από μαρτυρίες ντόπιων γίνεται γνωστό ότι σε Άρτα και Πρέβεζα γύρω στο 70% των αυτοκινήτων κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες και βέβαια είναι ανασφάλιστα. Έρχονται στους νομούς με τα αυτοκίνητα τους από τις μεγάλες πόλεις οι ντόπιοι κανονικά έχοντας περάσει ΚΤΕΟ και εκεί τα αφήνουν και παίρνουν τα ανασφάλιστα. Είναι …τιμή τους και καμάρι τους να οδηγούν αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και βεβαίως – βεβαίως ανασφάλιστα. Ας τους «δοξάσουμε» λοιπόν.
 
Υ.Γ. Ο κ. Παπαγεωργίου της Τροχαίας Πρέβεζας ας γίνει πιο συνεργάσιμος με συγγενείς ατόμων που σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Η πολλή τυπολατρία βλάπτει. Δεν μπορείς να μην λες σε οικείους που βρίσκεται το αυτοκίνητο που χάθηκε ο άνθρωπός τους και να απειλείς κιόλας ότι «δεν πρέπει να το αγγίξετε καν.!» Αν Είναι δυνατόν. Επειδή, λέει, δεν ολοκληρώθηκε η προανάκριση. Σωπάστε καλέ. Οι οικείοι θα φάνε τα σίδερα; Ας είσαστε λίγο πιο σοβαροί…