Ε και τι έγινε?????

Παρασκευή, 16 Σεπτέμβριος 2016 13:11
 
Του Θανάση Λαμπρόπουλου
 
Εν μέσω μιας νυκτός ο πολλά κομψευόμενος και άρτια καλοχτενισμένος υπουργός εργασίας Κατρουγκαλος, έβαλε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ σε πάνω από 18000 ανθρώπους των ΜΜΕ(δημοσιογράφοι, και διοικητικοί υπάλληλοι),αφού με την συγκατάθεση των δανειστών κατάργησε το αγγελιόσημο, το οποίο ως γνωστόν αλλά και νόμιμα ενίσχυε τα Ταμεία των ανθρώπων του τύπου, και ειδικότερα τον ΕΝΙΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΠΙΚΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ,ο οποίος σημειωτέον όπως άλλωστε και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πρώην ΤΣΕΠΕΑΘ δεν επιβάρυνε ούτε ένα σεντς, μα ούτε ένα σεντς τον κρατικό κορβανά.
Ε και τι έγινε θα μου πουν πολλοί άλλοι συνταξιούχοι που σας εντάσσει η κυβέρνηση των Συριζοανελιδων, στην ίδια μοίρα με εμάς, και σας πετσοκόβει τις συντάξεις σας? Που ήσασταν άραγε όταν εμείς φωνάζαμε και βγαίναμε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές κύριων και επικουρικών συντάξεων μας?
Δεν θα τους πω τίποτα, απλά πολύ απλά θα πω για άλλη μια φορά ότι ΝΤΡΕΠΩΜΑΙ σαν δημοσιογράφος που επί 35 χρόνια υπηρετούσα μέσα από τις σελίδες της «Ε», φυσικά μαζί με άλλους συναδέλφους μου την πραγματική και αληθινή ενημέρωση, αλλά θα τους πω ότι δεν έχουν δίκιο καθώς δεν ήταν λίγοι οι συνάδελφοι μου που σε κάθε απεργιακό κάλεσμα του επαγγελματικού μας σωματείου(ΕΣΗΕΑ) ενώνονταν μαζί τους για να διαμαρτυρηθούν για το παράνομο και αντισυνταγματικό πέτσωμα των μισθών και των συντάξεων τους.
Ήμασταν λίγοι αλλά ήμασταν εκεί δίπλα τους, ενώ και στα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία μας καυτηριάζαμε τις ενέργειες Τσιπρα, Κατρουγκαλου, Πετροπουλου και όλων αυτών που αγόγγυστα έριχναν στον τάφο χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους, ενώ παράλληλα τους ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ ότι όλα βαίνουν ΚΑΛΩΣ.
Έτσι μάλλον οι Τσιπροκατρουπετροπουλαιοι ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣΑΝ και τους εκπροσώπους μας τόσο εκεί στην ΕΣΗΕΑ όσο και στην ΠΟΕΣΥ οι οποίοι λες και τους είχαν ψεκάσει «συριζοσκονη» πίστευαν ότι θα βρουν την χρυσή τομή της διάσωσης των δυο ταμείων μας ,ενώ την ίδια ώρα δεν ήταν λίγες οι φωνές μέσα στα διοικητικά συμβούλια και των δυο επαγγελματικών ενώσεων που ήταν αντίθετες με τις υπόγειες συναντήσεις τόσο στου Μαξίμου ,όσο και στα κομματικά γραφεία της Κουμουνδούρου.
Και αυτοί οι εκλεγμένοι από εμάς και στις δυο Ενώσεις, τους αποκαλούσαν γραφικούς και επικίνδυνους, ενώ δεν παρέλειπαν να τους λένε ότι η διάσωση και των δυο ταμείων τω ανθρώπων των ΜΜΕ είναι διασφαλισμένη δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, αλλά και των καθ ύλη αρμόδιων υπουργών του. Και τους έλεγαν ότι φωνάζουν για λόγους εντυπώσεων και άλλα που δεν είναι της παρούσης.
Όμως απεδείχθητε ότι αυτοί οι «γραφικοί» συνάδελφοι είχαν ΔΙΚΙΟ πέρα για πέρα, ενώ οι άλλοι αυτοί των διοικητικών συμβουλίων των δυο επαγγελματικών Ενώσεων(ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ),μας ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΑΝ αφού τώρα τέλος του ΕΔΟΕΑΠ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους 18.000 ασφαλισμένους του-ανάμεσα τους και 2500 περίπου απόμαχοι της σκληρής δουλειάς-,οι οποίοι τώρα μάλιστα θα μείνουν και χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αλλά και χωρίς επικούριση.
Άντε λοιπόν να δούμε τώρα κύριοι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ τι θα τους πείτε, και πως θα δικαιολογήσετε τις πράξεις σας όλα αυτά τα χρόνια που μας λέγατε ότι ο Πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί του που μαζί τους συζητούσατε και πίνατε καφεδάκια σας είχαν διαβεβαιώσει ότι η διάσωση του αγγελιοσήμου είναι ληγμένη υπόθεση και οι πόροι του θα καταλήγουν όπως χρόνια άλλωστε στα δυο ασφαλιστικά μας ΤΑΜΕΙΑ.
Και μη τολμήσετε να μας πείτε ότι σας ξεγέλασαν οι Συριζαιοι γιατί τότε θα έχουμε όλο το δικαίωμα να σας πούμε ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ, και όλοι οι δημοσιογράφοι  να σας στείλουν στα ΑΖΗΤΗΤΑ.
Ε και τι εγινε?